Martin Stošek (s oranžovou helmou) na trati Malevil Cupu.

Martin Stošek (s oranžovou helmou) na trati Malevil Cupu. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Orlík Tour vyhráli Stošek a Čábelická, Synek závod nedokončil

  • 0
První závod seriálu Kolo pro život Orlík Tour vyhráli mistr republiky v maratonu na horských kolech Martin Stošek a reprezentantka v cross country Jitka Čábelická. Na kole se představil i pětinásobný mistr světa na skifu Ondřej Synek, který kvůli zdravotním problémům závod nedokončil.

V bratrském souboji rychlostních kanoistů dvojnásobný světový šampion Martin Fuksa porazil o minutu a půl mladšího sourozence Petra.

„Byla to pro mě premiéra na cyklistickém závodě, užil jsem si to. Nemám ale techniku jako ti borci, co mě z kopce předjížděli jeden za druhým,“ uvedl Martin Fuksa v tiskové zprávě. „Od dvacátého kilometru už mě to bolelo fakt hodně. Jen jsem chtěl, abych neměl defekt, nechtěl jsem si nic udělat, abych v klidu dojel a mohl si odškrtnout, že to mám,“ prohlásil kanoistický šampion, který zaostal za vítězným Stoškem o hodinu a 20 minut.

„Úplně na začátku jsme jeli trochu výletně, pak jsme do toho šlápli. Chvilku jsem jel před Martinem, pak mě předjel a do cíle dojel o chvilku dřív než já,“ řekl Petr Fuksa, který začal se svým bratrem závodit i na deblkanoi.

Orlík Tour

Úvodní díl seriálu závodů horských kol Kolo pro život (55 km)

Muži: 1. Stošek 2:00:14, 2. Hynek (oba Vitalo Future Cycling) -19, 3. Cink (Kross) -27.

Ženy: 1. Čábelická (GAPP System-Cabtech) 2:25:17, 2. Czeczinkarová (Liv Mistral) stejný čas, 3. Pichlíková (Kross Bike Ranch) -2:06.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa