Cyklokrosařka Kateřina Nash

Cyklokrosařka Kateřina Nash | foto: Michal Sváček, MAFRA

Světla Las Vegas tentokrát zářila na cyklokrosaře. I na stříbrnou Nash

  • 5
Kateřina Nash dojela v úvodním závodu Světového poháru v cyklokrosu na druhém místě. V Las Vegas, kde osmatřicetiletá česká reprezentantka obhajovala loňské prvenství, ji ve spurtu vedoucí trojice porazila Sophie de Boerová z Nizozemska. Třetí skončila Američanka Katherine Comptonová, závod mužů vyhrál belgický mistr světa Wout van Aert.

V Las Vegas, kde se stejně jako před rokem závodilo večer za umělého osvětlení, byla Nash jedinou českou zástupkyní. Devítidílný seriál SP pokračuje v sobotu v Iowě, další čeští cyklokrosaři vstoupí do Světového poháru až za měsíc ve Valkenburgu.

Nash se v srpnu zúčastnila v Riu de Janeiro olympijského závodu v cross country na horských kolech. Při páté účasti pod pěti kruhy - včetně dvou v běhu na lyžích - skončila na pátém místě.

„Po letní sezoně, kterou směřovala k cíli v podobě olympiády, je dobře nakopnutá a rozzávoděná, má dobrou výkonnost. Určitě bude schopná v zámoří bojovat o pódium,“ prohlásil před závodem reprezentační trenér Petr Dlask.

Nash se sice s cyklokrosem již několikrát loučila, vynechala i letošní světový šampionát v belgickém Zolderu, nyní však podle Dlaska počítá se startem na lednovém MS v Lucembursku.

Závod SP v cyklokrosu v Las Vegas

Muži: 1. Van Aert 1:06:53, 2. M. Vanthourenhout -23, 3. L. Sweeck -26, 4. Aerts -32, 5. Peeters -39, 6. Hermans (všichni Belg.) -45.

Ženy: 1. De Boerová (Niz.) 47:11, 2. Nash (ČR), 3. Comptonová obě stejný čas, 4. Millerová (obě USA) -19, 5. Maniová (Fr.) -26, 6. Fahringerová (USA) -39.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa