Momentka z tiskové konference, kde byl představen projekt L’Etape Czech...

Momentka z tiskové konference, kde byl představen projekt L’Etape Czech Republic by Tour de France. Zleva je Zdeněk Štybar, ředitel pořádající agentury Petr Čech Sport David Trávníček a Martina Sáblíková. | foto: Vlastimil Vacek/Petr Čech Sport

Závod L’Etape láká na atmosféru Tour de France, start bude na Strahově

  • 6
Jen necelých pět měsíců zbývá do startu amatérského cyklistického závodu L’Etape Czech Republic by Tour de France, kde mohou účastníci okusit atmosféru slavné sportovní události v českých kulisách. Organizátoři nyní zveřejnili podobu trasy závodu. Akce se koná 5. června.

Během své více než desetileté existence se závod L’Etape by Tour de France konal v řadě zemí, mimo jiné ve Francii, Velké Británii, Španělsku i v Austrálii a Jižní Americe. Nyní díky agentuře Petr Čech Sport poprvé zavítá do Česka. 

„Naším hlavním cílem bude, aby si to lidé užili a chtěli se vrátit. Jsem rád, že se nám podařilo tuto akci vybojovat,“ říká David Trávníček, statutární ředitel pořádající agentury.

Závod určený všem výkonnostním kategoriím nabízí dvě trasy - kratší varianta má téměř 90 kilometrů, delší necelých 130 kilometrů. Cyklisté zavítají do oblasti Berounska, Křivoklátska a Českého krasu.

Dlouhá trasa závodu měří téměř 130 kilometrů.

Start i cíl závodu bude na pražském Strahově v ulici Vaníčkova poblíž strahovského stadionu. Právě zde se jelo i mistrovství světa v silniční cyklistice v roce 1982 či několik ročníků nejstaršího závodu v ČR Praha - Karlovy Vary - Praha.

Prestižní závod pod hlavičkou jedné z nejslavnějších sportovních akcí historie umožní nadšencům osahat si svět profesionální cyklistiky. Na startu by neměli chybět ani ambasadoři projektu: Zdeněk Štybar, vítěz etapy na slavné Tour, a Martina Sáblíková, trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení. 

Martina Sáblíková

„Cyklistiku miluji, je to nejen můj doplňkový sport, ale také celoživotní vášeň. Tour de France pravidelně sleduji, všichni jezdci v pelotonu mají můj absolutní obdiv. Pokud mi to program dovolí, určitě se zúčastním,” říká Sáblíková.

Podobně jako na skutečné Tour i zde získá nejlepší závodník žlutý dres, ve hře bude také dres puntíkatý či zelený pro nejlepší vrchaře a sprintery. Registrace probíhá na oficiálních stránkách závodu www.letapeczech.cz, voucher je možné zakoupit i v síti Ticketportal.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa