Jaroslav Kulhavý v popředí, za ním Christoph Sauser - ilustrační snímek.

Jaroslav Kulhavý v popředí, za ním Christoph Sauser - ilustrační snímek. | foto: Michal Červený

Kulhavý se Sauserem vyhráli na Cape Epic druhou etapu za sebou

  • 0
Český biker Jaroslav Kulhavý a jeho švýcarský partner Christoph Sauser vyhráli na závodě horských kol Cape Epic v Jihoafrické republice druhý den po sobě. Šampioni z let 2013 a 2015 díky triumfu v třetí etapě stáhli v průběžném pořadí o polovinu ztrátu na první místo.

Do cíle dnes po 78 km sice spurtoval jako první švýcarský olympijský vítěz a mistr světa Nino Schurter, ale jeho parťák a krajan Matthias Stirnemann dojel až čtvrtý za Kulhavým a Sauserem. Díky tomu se mohl česko-švýcarský pár radovat stejně jako v úterý z výhry.

Pro Kulhavého se Sauserem bylo ještě důležitější, že v průběhu etapy „utrhli“ vedoucí duo Manuel Fumic, Henrique Avancini, jež dorazilo do cíle na čtvrtém místě s odstupem 1:19 minuty. Díky tomu se náskok německo-brazilské dvojice v čele pořadí před etapovými vítězi snížil na 1:20 minuty. Schurter se Stirnemannem jsou třetí se ztrátou čtyř minut.

„Dnes to bylo mnohem lepší než včera. Naším cílem bylo útočit ve stoupáních a na rovinkách, a to se nám povedlo,“ uvedl po dojezdu olympijský vítěz z Londýna Kulhavý.

Čtrnáctý ročník Cape Epic se jede do neděle.

Závod horských kol Cape Epic v JAR

3. etapa (78 km): 1. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) 3:03:46, 2. Schurter, Stirnemann (Švýc.) stejný čas, 3. Rohrbach, Geismayr (Švýc./Rak.) -8, ...12. Hynek, Lakata (ČR/Rak.) -7:58.

Průběžné pořadí: 1. Fumic, Avancini (Něm./Braz.) 11:05:51, 2. Kulhavý, Sauser -1:20, Schurter, Stirnemann -4:03, ...8. Hynek, Lakata -20:54.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa