Momentka ze závodu Kolo pro život v Mladé Boleslavi

Momentka ze závodu Kolo pro život v Mladé Boleslavi | foto: kolopro.cz

Na závod Kola pro život do Boleslavi se sjelo přes 1400 cyklistů, na řadě je Orlík

  • 0
Slunné počasí a zájem o cyklistiku přilákaly do města aut houfy závodníků. V Mladé Boleslavi se o víkendu uskutečnila druhá akce seriálu pro veřejnost Kolo pro život.

Všechny trasy mladoboleslavského závodu Kolo pro život startovaly poprvé přímo z areálu Krásné louky. Páteční den před akcí patřil Dětskému sportovnímu dni, kterého se zúčastnilo 300 dětí z místních škol, v sobotu pak dorazilo na start dokonce přes 1400 nadšených závodníků.

Skvělá šance pro cyklisty! Získejte zdarma permanentky a VIP vstupy na Kolo pro život

„Počasí jsme před sezonou objednali, a sportovci tak měli parádní den plný pohybu. Druhá letošní zastávka Kola pro život v nás opět zanechala hlubokou stopu, všichni si své trasy a aktivity v areálu užili na jedničku,“ řekl Tomáš Pravenec, ředitel komunikace za pořádající agenturu Petr Čech Sport. „Nepolevujeme v přípravách, už brzy nás čeká jedinečný dvoudenní cyklofestival na Orlíku.“

Vůbec poprvé startovaly v Mladé Boleslavi všechny trasy přímo z Krásné louky. Závodníci na 51kilometrové trase B se na trať vydávali ve vlnách po 50 ve dvouminutových intervalech a kratší 31kilometrová trať C startovala hromadně. Vítězem elitní kategorie se stal Lubomír Petruš z D2 Mont Merida Cycling Team, ženám kralovala Lenka Fridrichová.

Závod dětí na akci Kolo pro život v Mladé Boleslavi

Rodiny s dětmi mohly opět vyrazit na Family jízdu s populární Lesní občerstvovačkou, součástí sobotního programu byly i dětské závody NOVA Junior Trophy se „spirálou“ pro všechny věkové kategorie. Děti z Mladé Boleslavi mohly startovat zcela zdarma.

Pro všechny účastníky bylo připravené kompletní zázemí – cyklistické depo, půjčovna, teplá sprcha či možnost umytí kola. Sportovní den doprovázel i program, který zahrnoval fotokoutek, malování na obličej v dětské zóně, IN-body analýzu či populární T-Mobile Adventure Park.

Kolo pro život nyní pokračuje prvním letošním cyklofestivalem, a to o víkendu 4. a 5. června na Orlíku.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa