Diskuze

Sprint o život. Kdo všechno je odpovědný za zranění cyklisty Jakobsena?

Jako by byl závod Kolem Polska prokletý. Loni na něm zahynul po pádu v průběhu třetí etapy belgický cyklista Bjorg Lambrecht. A letos se tu cyklistický svět strachoval o život mladého nizozemského sprintera Fabia Jakobsena, kterého ve spurtu o vítězství v Katovicích natlačil na bariéru a katapultoval z kola krajan Dylan Groenewegen.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

A proč se dělají dojezdy v prostorech s barierami. V dobách "Závodu míru" se dělaly dojezdy na stadionech, kde se občas padalo na škváře ....

V principu není odpovědný nikdo, resp. on sám,

0 0
možnosti
LT

K čemu tam kolem cíle byly ty bariéry po pravé straně? Za bariérami nebyl skoro nikdo, patrně jenom pár fotografů. A koleje. Možná byly ty koleje na tramvajovém pásu, takže tam mohl být obrubník.

Takže lidi žádný, ale zábrany jako prase. Ale když se do nich závodník opřel, zábrany se rozletěly na všechny strany, způsobily závodníkovi zranění a ohrozily i další cyklisty.

Kdyby tam ty zábrany vůbec nebyly, tak by v tomto případě byl závěr etapy mnohem bezpečnějsí.

1 0
možnosti

M61a26r13e91k 58Š50i81m59o90n

14. 8. 2020 11:58

Zábrany se mají stavět tak, že jsou segmenty pevně spojeny a tvoří jednolitou spojenou zábranu. Tohle to byla fušeřina.

0 0
možnosti
IH

Snaží se rozmělnit odpovědnost. Prvotní a největší však je to úmyslné vytlačení do bariéry.

2 1
možnosti
MA

Je pravda, že v cyklistice se pro bezpečnost za posledních 50 let nic moc nového neudělalo. Když se třeba podívám na hokej, silniční moto závody, atd. - je s něčím problém? Tak upravím pravidla....zde se nabízí jednoduché řešení...100 m před cílem vymezit prostor takové šířky aby po stranách, zbyl prostor třeba 1,5 m na každé straně. A vítěz musí projet tímto koridorem...když neprojede, tak nazdar.

0 0
možnosti
FO

Ještě před třiceti lety se profi závody jezdily bez helem. Změnily se velehorské sjezdy. Dnešní kola, v tomto případě hlavně brzdy jsou taky někde jinde. I ty bariéry se změnily - už téměř zmizely dříve běžné zábrany s nožičkami ven.

Víc prostoru při sprintu by bylo určitě vhodné, ale cyklisti stejně strašně rádi spurtují podél zábradlí kvůli větru a taky že si pak musí hlídat jen jednu stranu. Taky je problém s tím, že není zas tak snadné zavřít nějakou velkou ulici.

Zábrany až třeba metr a půl za čárou vymezující místo pro sprint by ale v obecném případě mohly pomoct. Ne vždy je to ale možné takto zařídit. Bohužel.

1 0
možnosti
MB

Ladným obloučkem zrovna neletěl :D

0 0
možnosti
PZ

Nekteri diskutujici michaji hrusky s jablky... Srovnavaji to treba s jizdou na cervenou a jinymi kravinami a vyskou trestu.

Tak tedy srovnani s jizdou na cervenou. Jizda na cervenou je zakazana, tak jako manevr dotycneho cyklisty. Je za ni trest. Trest samozrejme zavisi na konecnem dusledku. Teda, pokud pojedu na cervenou a srazim se s nekym, kdo neporusoval zadne predpisy a odnesou to plechy a zpetne zrcatko, dostane dotycny umelec maximalne zakaz rizeni a nebo pokutu. Pokud ale dotycny nekoho prizabije a nebo dokonce zabije, dostane trest o nekolik radu vyse, t.j. vezeni a jeste bude calovat pozustalym. S tim rozhodne souhlasim! Ten, co porusil zamerne pravidla, vzal na sebe zodpovednost za nasleduji dusledky. Takze....pokud pouze skrizi cestu, a nic se nestane,....jede na cervenou, dostane trest penezity a vylouceni ze zavodu...zakaz jizdy aute. Ten kdo timto porusenim zpusobi ujmu na zdravi a nebo smrt, dostane patricny trest napr. vezeni a dozivotni distanz.

Za me...zamer jednoznacny a tudiz patricny trest. Souhlasim s vysetrovanim policie...

0 0
možnosti
JC

a) Nekteri diskutujici michaji hrusky s jablky... Srovnavaji to treba s jizdou na cervenou

b) Tak tedy srovnani s jizdou na cervenou.

;-D ;-D

1 0
možnosti
FL

Vzpomněl jsem si na kauzu Pistorius co zabil v afektu ženu. Taky si možná píchá testosteron a pak nekontroluje svoje emoce.

0 1
možnosti
VB

Dávat Jakobsenovi nějaký díl viny je stejné, jako když by někdo chodci dával za vinu, že ho na přechodu sejmul řidič, co projede semafor na červenou. Ano, pro vlastní bezpečnost by se mohl rozhlédnout, ale vina je jednoznačně na vině řidiče. Tady je to stejné. Jakobsen žádné pravidlo, na rozdíl od Groenewegena, neporušil.

11 0
možnosti
FO

Nechci Ti do těch úvah moc kecat, ale je třeba Tě upozornit na jednu věc. V některých zemích má spoluvinu i ten, kdo jinak nic neporušil, jen dostatečně nedával pozor, jestli i ostatní jedou podle předpisů. Může se Ti to zdát na hlavu, ale je to tak.

2 2
možnosti
JC

1. Pokud QS podá civilní žalobu na Groenewegena, způsobí precedens, který by navždy katastrofálně změnil sport, napříč. A Lefevere to moc dobře ví. Takže se to nestane. Už to zabavení kol policií je hodně přes čáru a nemá žádný smysl. Nechci tu uvádět, co by následovalo, protože těch absurdních situací jde vymyslet asi milion, tak snad jen jednu: kolize v F1, nastupuje policie s odtahovkou a zabavuje vozy, začne to rychlostí svou vlastní vyšetřovat, protože dá nějaký jouda podnět? opravdu? Tohle si cyklistika a ten sport musí vyřešit sama, civilní soudy do toho fakt netahejte.

2. Nechci se Groenewegena zastávat, byla to prasárna, ale jestli si někdo myslí, že ho chtěl zrakvit, je prostě blázen. Pořád se tu píše, jak Grenewegen přesně věděl, co dělá a jaké to může mít důsledky. opravdu??? tohle může tvrdit jen někdo, kdo v životě ve sportu nebyl v žádné vypjaté situaci, protože přemýšlet nad tímhle v rychlosti 90 km/h prostě nejde, adrenalin je vystřelený do nebes a tady bych souhlasil s tím komentářem o dobytku vedeném na porážku, ano, to je přesné. Takhle to má cyklistický profi svět nastaven. Jen po tom "dobytku" nechtějte, aby řešil cokoliv jiného, než výhru, protože přemýšlivý typ spurty opravdu nikdy vyhrávat nebude.

3. Viděl jsem část přenosu polské TV, což jsou jiné záběry, než ty již všeobecně známé z Eurosportu. A je na nich doslova slyšet, jak padá z těch kovových zábran na silnici nějaká na nich umístěná reklama, která byla celá Z PLECHU! Kdyby jel někdo v inkriminovaný moment touto cestou, rozřeže ho to napůl. To zabezpečení byla naprostá katastrofa a věřím, že to KONEČNĚ začnou řešit.

13 2
možnosti
FO

Zabavení kol je úplně mimo. Co tím kdo chce zajistit?

Sranda bude, až příští měsíc někdo z QS bude na druhé straně pádu.

Zabezpečení v Polsku je špatné. Vůbec by nebylo od věci do příští sezóny TdP posunout o kategorii níže. Tohle není zabezpečení pro podnik UWT.

1 0
možnosti

Ano, jde o porušení pravidel od Jakobsena (nedržel linii), ale na druhou stranu Groenewegen mohl ustoupit a necpat se kam se nemohl dostat.

Když odbočuji do leva na zelenou a v protisměru jede kamion na červenou, tak tam taky nepojedu, i když kamion porušil pravidlo.

0 7
možnosti
VB

Zaměnil jste jména a není to váš jediný omyl. Když Jakobsen začal spurtovat, bylo tam ještě místa spousta. Groenewegen se rozhodl, že ho zavře za každou cenu. Co riskuje musel, při svých zkušenostech, moc dobře vědět.

6 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

15. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Hokej

Sparta – Třinec 2:3P. Historický obrat posílá hosty do finále, hrálo se 122 minut

13. dubna 2024  12:25,  aktualizováno  20:15

Extraliga se dočkala bájného obratu. Hokejisté Třince otočili sedmé semifinále se Spartou a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

MMA

Procházka knokautoval Rakiče! Divoká bitka a bonus 7 milionů za nejlepší výkon

14. dubna 2024  3:01,  aktualizováno  10:32

Las Vegas (Od našeho zpravodaje) Jiří Procházka zvládl zásadní zápas v Las Vegas. V neděli nad ránem se oklepal z listopadové prohry...

Hokej

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Fotbal

Plzeň - Slavia 1:0, šlágr rozhodl v závěru Šulc, hosté po týdnu spadli z čela

14. dubna 2024  17:09,  aktualizováno  19:59

Zásadní zpráva ze šlágru fotbalové ligy z Plzně, kde se představila první Slavia: největší radost...

Volejbal

Perušič se Schweinerem v Tepicu přehráli Poláky, s Brazilci následně vzdali

19. dubna 2024  7:27,  aktualizováno  22:15

Ondřej Perušič a David Schweiner postoupili na turnaji plážového volejbalu Pro Tour kategorie Elite...

Hokej

Rachůnek odchází z Karlových Varů, klub s ním už nepočítá

19. dubna 2024  22:11

Tomáš Rachůnek opouští hokejové Karlovy Vary, kde působil od roku 2015 s krátkou pauzu pro angažmá...

Motorsport

Chorvatskou rallye vedou po první etapě ve stejném čase Neuville a Evans

19. dubna 2024

Úvodní etapa Chorvatské rallye se nesla v duchu vyrovnaného souboje mezi vedoucím mužem mistrovství...

Hokej

Z Arizony bude Utah něco. Coyotes se mohou do pěti let vrátit

19. dubna 2024  20:57

Hokejový klub Arizona Coyotes bude mít v NHL po změně majitele a stěhování do Salt Lake City i nové...