Julian Alaphilippe

Julian Alaphilippe | foto:  LaPresse - D'Alberto / Ferrari / Alpozzi

Následky pádů v Baskicku: odstoupili Castroviejo i Alaphilippe

  • 0
Španělský cyklista Jonathan Castroviejo si při hromadné nehodě ve středeční třetí etapě závodu Kolem Baskicka zlomil klíční kost a bude muset na operaci. V Baskicku nepokračuje ani Francouz Julian Alaphilippe, jenž sice po pádu etapu potlučený dokončil, ale na doporučení lékařů ze závodu odstoupil.

Estibaliz (Španělsko) 11. dubna (ČTK) - Španělský cyklista Jonathan Castroviejo si při hromadné nehodě ve středeční třetí etapě závodu Kolem Baskicka zlomil klíční kost a bude muset na operaci. V Baskicku nepokračuje ani Francouz Julian Alaphilippe, jenž sice po pádu etapu potlučený dokončil, ale na doporučení lékařů ze závodu odstoupil.

Castroviejo s Alaphilippem byli účastníky hromadné nehody zhruba šest kilometrů před cílem středeční etapy. Na zemi při ní skončili mimo jiné i Castroviejovi kolegové z týmu Sky Geraint Thomas z Británie a Polák Michal Kwiatkowski.

„Jonathan má zlomenou pravou klíční kost a bude pravděpodobně potřeba operace,“ uvedl jeden z lékařů Sky Iňigo Sarriegui. „Také má několik drobnějších zlomenin: má zlomené jedno žebro, velmi malou zlomeninu v levém zápěstí a frakturu obratle,“ dodal lékař na adresu čtyřnásobného španělského šampiona v časovce, jenž loni pomohl Thomasovi k triumfu na Tour de France.

S pohmožděným pravým ramenem a kyčlí vyvázl z pádu Alaphilippe, jenž byl po vítězství v úterní etapě na průběžném druhém místě celkové klasifikace. Etapu letošní osminásobný vítěz s velkým odstupem dokončil, ale po vyšetření lékaři týmu Deceuninck-Quick Step se s výhledem na blížící se ardenské klasiky rozhodl nepokračovat. „Bude lepší, když se dá plně zdravotně dohromady,“ uvedl belgický tým.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa