Trio nejlepších na českém šampionátu ve sjezdu na horských kolech na Špičáku

Trio nejlepších na českém šampionátu ve sjezdu na horských kolech na Špičáku | foto: Ski&Bike Špičák

Českým šampionem po šesti letech. Špičák mi sedí, lebedil si Sehnal

  • 0
Biker Stanislav Sehnal se stal domácím šampionem ve sjezdu na horských kolech. Na Špičáku u Železné Rudy oplatil loňskou porážku obhájci prvenství Matěji Charvátovi, třetí nakonec skončil stejně jako před rokem Antonín Král.

Ženský titul získala Dominika Durčáková, absolutními vítězi se na Šumavě stali rakouští závodníci David Trummer a Valentina Höllová, juniorská mistryně světa.

Sehnal, který reprezentuje Kellys Factory Team, prohrál pouze s Trummerem a na český trůn se vrátil po šesti letech. Rakušan byl na Šumavě rychlejší o 2,41 sekundy.

„Jsem nesmírně šťastný, že se mi po několika letech podařilo znovu získat domácí titul. Proto jsem hned po průjezdu cílem vybouchl radostí,“ vykládal nadšený mistr Sehnal.

Na Špičák se vždy vrací rád, závodní profil mu vyhovuje. „Trať mi tady sedí v tom, že není extrémně dlouhá, i když je technicky náročná, má zavřené zatáčky. Měl jsem vážné zranění kolena a ramene a pauza způsobená koronavirem mi hodně pomohla dobře potrénovat,“ uvedl šestadvacetiletý český šampion.

Durčáková nestačila vedle rakouské vítězky ještě na Sandru Rübesamovou z Německa. Českou vicemistryní se stala s osmisekundovou ztrátou Sabina Košárková, třetí skončila Eliška Bartuňková.

Mistrovství se jelo jako součást třídílné série Českého poháru. Bylo otevřeným podnikem pro domácí i zahraniční jezdce včetně bikerů bez licence. Šampiony republiky se pak stali nejvýše postavení Češi a Češky s platnou licencí od cyklistického svazu.

Závody okolo téměř dvoukilometrové trati s převýšením 320 metrů sledovalo kolem patnácti stovek diváků. Nejvýznamnější podnik letošní downhillové sezony v Česku v podobě republikového šampionátu se premiérově konal právě na šumavském Špičáku.

Na příští rok je zde v plánu zastávka mezinárodního seriálu iXS Downhill Cupu.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa