Danny MacAskill a jeho kousky před výjezdem na Kilimandžáro.

Danny MacAskill a jeho kousky před výjezdem na Kilimandžáro. | foto: Profimedia.cz

Nové Město láká diváky i na „létajícího“ Skota MacAskilla

  • 0
Nejen na skvělé výkony jezdců, ale i na bohatý doprovodný program se mohou těšit fanoušci horských kol, kteří se o víkendu sjedou do Nového Města na Moravě na úvodní závod Světového poháru.

Asi největším lákadlem by pro ně měl být Danny MacAskill. „Je to světová trialová hvězda YouTube,“ představují jedenatřicetiletého Skota organizátoři.

Své první video, pojmenované Inspired Bicycles, vydal před osmi lety. „Je natočeno v okolí Edinburghu a během jedné noci nasbíralo několik set tisíc zhlédnutí,“ odhalují organizátoři.

Dnes má podle nich toto video už přes 38 milionů zhlédnutí, čímž se MacAskillovi úplně změnil svět. „Z bývalého mechanika kol v malém krámku v Edinburghu se stala star, která se dostala do New York Times či National Geographic,“ upozorňují pořadatelé.

Danny MacAskill vystoupí v sobotu od 12.00 do 16.00. „Všem doporučuji se na něj přijít podívat,“ vzkazuje předseda organizačního výboru Petr Vaněk.

V sobotu je potom od 21.00 pro fanoušky připraven i tradiční Night Race, který se pojede za umělého osvětlení. „Účastníci často startují v bizarních kostýmech a v cílové rovince předvádějí kaskadérské kousky,“ přibližují organizátoři. Po závodu je v plánu party na oslavu 10. výročí konání závodů horských kol v Novém Městě na Moravě.

Během obou víkendových dnů se mohou fanoušci také něco naučit. Dvojnásobný mistr světa v biketrialu Josef Dressler opět povede svoji Školu kola.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa