Radomír Šimůnek triumfálně projíždí cílem MČR v cyklokrosu v Kolíně

Radomír Šimůnek triumfálně projíždí cílem MČR v cyklokrosu v Kolíně | foto: Michal Sváček, MAFRA

O cyklokrosový pohár jede i Šimůnek, pořadatelé chtějí prestižní seriál

  • 4
Zatímco se v zámoří rozjel nový ročník Světového poháru, Češi představili novinky svého Toi Toi Cupu, který příští týden startuje v Táboře. Termínovému kalendáři znovu dominují akce ve středních Čechách, vedle tradičních míst přibyla na cyklokrosovou mapu Čáslav.

Ze sedmi hlavních závodů spadají stejně jako před rokem tři do prestižní kategorie C1 Mezinárodní cyklistické unie UCI. Zásadní změnou je, že sérii již nebude uzavírat mistrovství republiky, které se pojede jako samostatný závod. Celkový vítěz poháru získá 30 tisíc korun, nejlepší žena si odnese 14 tisíc.

Toi Toi Cup 2016

Tábor 28. září

Mladá Boleslav 8. října

Holé Vrchy 5. listopadu

Kolín 12. listopadu

Slaný 17. listopadu

Jabkenice 3. prosince

Uničov 10. prosince

„Loni v Českém poháru závodili jezdci z dvanácti zemí, věřím, že toto číslo se brzy podaří navyšovat a uděláme z Toi Toi Cupu mezinárodní podnik, což je naším cílem,“ přeje si šéf českého cyklokrosu Petr Balogh.

Ve startovní listině nebude chybět ani Radomír Šimůnek, který loni v Kolíně vybojoval svůj první mistrovský titul.

Populární závodník z Kamenice u Prahy se po deseti letech strávených v Belgii vrátil domů a podepsal smlouvu s ČEZ Cyklo Teamem Tábor.

„V Belgii jsem prožil deset let, z toho řadu výborných, ale i horších roků. Z Belgie se mi neodcházelo lehce, ale když přišla nabídka právě z Tábora, to rozhodování se hodně zkrátilo,“ připustil Šimůnek. „Rodina se na můj návrat domů těšila.“


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa