Remco Evenepoel

Remco Evenepoel | foto: Deceuninck - Quick-Step

Evenepoel vyhrál jako první belgický cyklista závod Kolem Burgosu

  • 1
Dvacetiletý Belgičan Remco Evenepoel vyhrál pětietapový cyklistický závod Kolem Burgosu a připsal si další triumf v sezoně. Talentovaný mladík se do čela probojoval po královské třetí etapě a v konečném pořadí porazil o půl minuty domácí hvězdu Mikela Landu.

Závod v provincii Burgos byl prvním větším cyklistickým podnikem po koronavirové pauze. Evenepoel, předloňský mistr světa mezi juniory, vybojoval také trikot pro nejlepšího vrchaře. Tradiční podnik s historií od roku 1946 ovládl jako první Belgičan.

„Mise splněna. Absolvoval jsem třetí etapový závod v sezoně a mám třetí vítězství,“ připomněl Evenepoel prvenství na akcích Kolem San Juanu a Algarve. Týmový parťák Zdeňka Štybara ze stáje Deceuninck-QuickStep přitom cyklistiku vyměnil teprve před třemi lety za fotbal.

Poslední etapový vavřín získal Iván Sosa z Kolumbie, vítěz posledních dvou ročníků v Burgosu. Čeští jezdci ve Španělsku nestartovali.

Cyklistický závod Kolem Burgosu

konečné pořadí po pěti etapách

1. Evenepoel (Belg.) 19:14:42, 2. Landa (Šp.) -30, 3. Almeida (Portug.) -1:12, 4. Chaves (Kol.) -1:26, 5. Bennett (N. Zél.) -1:40, 6. Carapaz (Ekv.) -1:58.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa