Cees Bol z Team DSM jako vítěz druhé etapy na Paris-Nice

Cees Bol z Team DSM jako vítěz druhé etapy na Paris-Nice | foto: Profimedia.cz

Druhá etapa Paříž-Nice pro Bola, novým lídrem je Matthews

  • 0
Nizozemský cyklista Cees Bol vyhrál ve finiši druhou etapu závodu Paříž-Nice. V závěru 188 kilometrů dlouhé trasy plné pádů předčil ve spurtu bývalého mistra světa Dána Madse Pedersena, který vylepšil třetí příčku z úvodní etapy.

Třetí dojel Australan Michael Matthews, jenž se díky časovým bonifikacím za třetí místo i umístění na spurtérských prémiích dostal do čela celkového pořadí.

O žlutý trikot lídra závodu Matthews připravil vítěze první etapy Ira Sama Bennetta, který tentokrát skončil pátý.

Bol vybojoval první vítězství po více než roce. „Tohle je paráda. Na začátku sezony jsem se trochu trápil, v Emirátech mi to nevyšlo. Ale dál jsem věřil a dneska se to s pomocích mých týmových parťáků povedlo,“ radoval se pětadvacetiletý jezdec týmu DSM.

Při jednom z pádů se Novozélanďanovi Georgi Bennettovi rozlomila helma, etapu však dokončil. Naopak Francouz Alexis Vuillermoz odstoupil kvůli zranění ramene.

V úterý čeká jezdce časovka.

Paříž-Nice

Závod série WorldTour - 2. etapa (188 km)

1. Bol (Niz./DSM) 4:27:59, 2. Pedersen (Dán./Trek-Segafredo), 3. Matthews (Austr./BikeExchange), 4. Coquard (Fr./B&B Hotels p/b KTM), 5. S. Bennett (Ir./Deceuninck-Quick Step), 6. Degenkolb (Něm./Lotto-Soudal) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Matthews 8:19:23, 2. Pedersen, 3. S. Bennett, 4. Bol všichni -4, 5. Démare (Fr./Groupama-FDJ) -8, 6. Greipel (Něm./Israel Start-Up Nation) -11.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa