Německý cyklista Pascal Ackermann se raduje, právě vyhrál druhou etapu závodu...

Německý cyklista Pascal Ackermann se raduje, právě vyhrál druhou etapu závodu Critérium du Dauphiné. | foto: Profimedia.cz

Critérium du Dauphiné: druhou etapu ovládl Ackermann, lídrem je Impey

  • 1
Německý cyklista Pascal Ackermann vyhrál druhou etapu závodu Critérium du Dauphiné. V hromadném spurtu porazil Edvalda Boassona Hagena z Norska a vítěze pondělní etapy Daryla Impeye.

Jihoafričan Impey se díky časové bonifikaci oblékl do žlutomodrého dresu lídra. V čele průběžného pořadí vystřídal Poláka Michala Kwiatkowského, který v dvoukilometrovém ochranném pásmu před cílem upadl, dokázal ale dojet do cíle. Na Impeye nyní ztrácí dvě sekundy.

Čtyřiadvacetiletý Ackermann oslavil v nejdůležitější prověrce před Tour de France druhé etapové vítězství v profesionální kariéře. Na konci dubna se radoval poprvé v závodě Kolem Romandie.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour)

2. etapa (180,5 km): 1. Ackermann (Něm./Bora-Hansgrohe) 4:19:57, 2. Boasson Hagen (Nor./Dimension Data), 3. Impey (JAR/Mitchelton-Scott), 4. Naesen (Belg./AG2R), 5. Keukeleire (Belg./Lotto-Soudal), 6. Simon (Fr./Cofidis) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí: 1. Impey 8:51:46, 2. Kwiatkowski (Pol./Sky) -2, 3. Moscon (It./Sky) -5, 4. Jungels (Luc./Quick-Step Floors) -9, 5. Alaphilippe (Fr./Quick-Step Floors) -10, 6. Keukeleire -11.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa