Diskuze

Nejspíš bych dopoval znovu, připustil cyklistický hříšník Armstrong

Vzali mu sedm triumfů z Tour de France, za doping dostal před dvěma lety doživotní trest, z oslavovaného hrdiny se stal vyvržencem. Bývalý cyklista Lance Armstrong však přiznal, by ani s odstupem času své rozhodnutí neměnil.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

H60o57n60z30a 30M94a78y31e26r

27. 1. 2015 22:08

Tahle spolecnost je opravdu chora a degeneruje

Nevazi si moudrosti a cestnosti a oslavuje hlopost a necestnost..

3x slava podvodnikovi

0 0
možnosti

J79a44n 65V12y26b44í77h77a96l

27. 1. 2015 17:26

Cadela Evanse testoval Ferrari v roce 2000. Cadel to přiznal v roce 2012 po vyšetřování Armstronga USADA, když se jeho jméno objevilo ve spisu mezi klienty Ferrariho. Do té doby o tom nikdo neslyšel, což je trochu s podivem, když člověk uváží, že se jednalo právě o Ferrariho. Jeden by polemizoval, jestli to opravdu to té doby nebylo žádné tajemství, jak tvrdí Michal dole - já bych řekl, že spíš bylo. Doporučil ho Tony Rominger, který byl sám Ferrariho klient. Ferrari mě v roce 2000, kdy Cadela testoval, s dopingem už dlouhleté zkušenosti a nechám na každém ať zváží, jestli Cadel věděl, že Ferrari jede v dopingu, nebo ne. Podle mě je třeba jistá dávka naivity, aby si jeden myslel, že Cadel nic nevěděl. To vše ale neznamená, že Cadel dopoval.

Mimochodem Michal dělá, že všechno ví a ponouká ostatní, aby studovali...přitom podsouvá např. to, že Basso byl dopingový hříšník. Stejně jako Mancebo, nebyl. Nebyl nikdy usvědčen z dopingu. Dostal trest za "attempted doping". Mimochodem Michale, dle tebe je Mancebo usvědčený doper, ačkoliv nikdy usvědčený nebyl, kdežto za jiné, jako třeba Cadela, nebo Rogerse (který skutečně pozitivní test měl), se biješ do rozbití klávesnice. To je paradox, viď.

P.S. člověk musí trochu zapřemýšlet, proč by mohlo být fajn vyskočit před antidopingovým komisařem z okna a utéct, a to i s plným vědomím, jak taková kontrola probíhá. Trest za porušení wherebouts jezdec, jak správně Michale píšeš, dostane až po několika proviněních. Pokud by ho komisař přistihl a měl pozitivní test, je to blbý. Pokud by utekl, tak jen porušil wherebouts a má ještě dvě v záloze. To je docela v pohodě, ne? Takže smysl to dává, akorát člověk musí použít mozek. ;-)

0 0
možnosti

Pred nedlouhou dobou se Vybihal tady vyjadril souhlasne s mym popisem Evansovy kariery. Ted si vymysli neco jineho a jako to dela casto, osocuje sportovce z dopingu bezdukazne.

Ma ve zvyku se zamirit na urcite spickove sportovce, kteri mu necim nesedi a obvini je z dopingu, ale ne primo "on/a dopuje". Osvojil si pokoutnou metodu, kdy plive jed ve forme narazek, behanim kolem a umyslnym vyberem klicovych slov tak, aby dovedl ctenare k zaverum dopingu. Kdo jeho styl prokoukl, jako ja, ten nema nejmensi pochyby, kam Vybihal miri. Samozrejme ho strasne zere, kdyz jeho taktiku nekdo verejne odhali.

Je to proste styl stare Zikmundove na pavlaci. Napr kdyz nedavno poukazoval na svaly a hladinu testosteronu v tele Marit Bjoergen, dalo by se to prepsat jako: "Vzdyt vam to rikam, pani Blazkova, ono to nebude jen tak aby ta holka porad vitezila. Jen se na ni podivejte, ty svaly, to neni na zenskou normalni a toho testosteroooonu ma urcite tolik, ze by ji chlap mohl zavidet..."

Na poznamku jineho diskutera, ze anti-astmatika jsou povoleny doping se vyjadril ve stylu "No vzdyt jo, pani Blazkova, je to podvod co jim ti doktori povoluji. A nejenom v lyzovani, oni i cyklisti to tak delaji. Ale to vite, oni jim to doktori predepisou. Kdopak by prece mohl takove hvezde odmitnout predepsat co si vyzada." Jaky v praxi existuje skutecny rezim u TUE a anti-astmatik, bud nezna nebo ignoruje, protoze se mu nehodi.

-

Pokud to nekomu jeste nedoslo, jedna se o probihajici osobni antipatii mezi Vybihalem a mnou. Zacalo to asi pred 7 mesici, kdyz jsem si dovolil nesouhlasit s jeho vyroky o cyklistice, protoze odpovidaly bezmyslenkovitemu okopirovani z wiki bez znalosti skutecne situace v praxi (nebot ve wiki i jemu chybela ruzna fakta) a take jsem to napsal.

Od te doby stalkuje me prispevky a kdekoliv mozno, se zoufalou posedlosti oponuje za kazdou cenu a snazi se je "pretrumfnout".;-D

0 0
možnosti

Korupce. Doping. Úplatky. To jsou podle kouče londýnského Arsenalu Arséna Wengera stále častěji synonyma pro fotbal. Trenérský veterán se nebál na tiskové konferenci před zápasem svých svěřenců v Premier League pojmenovat nemoci současného fotbalu. Sám totiž jejich příznaky dobře zná z minulosti."Je pro mě těžké uvěřit, že na mistrovství světa je nějakých 740 hráčů, ale dopingové kontroly nikdy nepřinesou ani jeden pozitivní nález," naznačil Wenger statistickou nepravděpodobnost výsledků boje se zakázanými látkami. 

"Dopingová kontrola v evropských pohárech spočívá jen v odebrání vzorku moči, krev hráčům neberou. Já sám jsem zastáncem krevních testů. Už několikrát jsem UEFA urgoval ke změně," řekl o nedostatečné snaze vymýtit doping ve fotbale. "Doufám, že v Anglii se nic takového neděje. Ale jistý si být nemohu."Testování krve Wenger připomněl kvůli kauze Eufemiana Fuentese, španělského lékaře podezřelého z napomáhání k dopingu cyklistům i dalším sportovcům. Ten po téměř sedm let trvající policejní akci s krycím názvem "Operace Puerto" stanul na konci ledna před soudem v Madridu.

"Jenže je vůbec nezajímá, kdo dopoval. Nalezli vzorky krve, ale neřeší, čí jsou. To se musí změnit, vyšetřování musí jít víc do hloubky," prohlásil Wenger. Soud s dopingovým doktorem je omezen na jeho aktivity v cyklistice, přitom sám Fuentes se přiznal k působení i v jiných sportech, například právě ve fotbale.

1 0
možnosti

Nejde porovnávat LA a ostatní. On dotáhl doping daleko nejdál, aktivně k němu vedl své kolegy a měl na něj také nejvíc peněz. Díky tomu vystoupal nejvýš a dostal zákonitě nejvíc za uši, což je v pořádku: za exemplární vinu exemplární trest.

Osobně si myslím, že nebýt jeho návratu, nebyl by hon na něj tak zběsilý. On ale nezná míru.

3 0
možnosti

dlouhe pocteni: chronologicky seznam dopingovych pripadu v cyklistice

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_doping_cases_in_cycling

0 0
možnosti

pro Petra Kovare, ktery napsal "Pro mne je dulezita informace, ze Armstrong vyhral 7x TdF v dobe, kdy cely peloton zobal ve velkem a nikdy ho u toho nechytili. Ja totiz nejsem priznivcem nahlych vzpomenuti si, ze "pan XY pred 6 lety v 8:34 rekl, ze zeme je placata". Nebo vy si pamatujete barvu auta, ktere vas loni 6.5. rano predjizdelo cestou do prace? A pokud nekdo rika, ze "videl Armstronga neco si brat", tak keca. Moderni vytrvalostni doping opravdu nejsou "bobule" a "injekce"..."

1) nemusis mi vysvetlovat o dopingu. Vsadil bych se, ze o nem vim vic, nez ty, treba z trenerskeho skoleni, z praxe dopingovych testu atletu atd.

2)patril jsem k Armstrongovym fanouskum, ale NIKDY jsem netvrdil, ze Armstrong nedopoval. V odpovedi na tehdejsi divoke obvinovani z dopingu od tech, kdo to delali emocialne, jako senzacni JPP nebo ciste z nenavisti, jsem vzdy poukazal, ze dokud nebudou dukazy, proste nelze obvinovat. Ctenari si to mohou dohledat ve starych diskuzich, sahajicich do 2006. Ty dukazy byly uverejneny v 2012.

3) tvrdosijne dnes zastavat "nikdy ho nechytili " uz je NEPODSTATNE, irelevantni i ponekud nelogicke, protoze nejenze existuji naprosto spolehlive vypovedi ocitych svedku pod prisahou (z nichz nekteri dopovali s nim, tak asi dobre vedi co kdy delali), ale predevsim proto, ze se Armstrong mezitim sam PRIZNAL.

Doporucuji transkrip jeho interview, Oprah vs Lance Armstrong z ledna 2013. Pomuze umet anglicky, ale jsem presvedcen, ze lze najit cesky preklad.

http://www.bbc.com/sport/0/cycling/21065539

Stezejni veta a dalsi inkriminacni otazky a odpovedi jsou obsazeny v uvodnim odstavci The brutal facts - Brutalni fakta: Oprah Winfrey: Did you ever take banned substances to enhance your cycling performance?

Lance Armstrong: "Yes."

Dost dobre nechapu jak nekdo po tomhle jeste muze verit v Armstrongovu nevinu.

3 0
možnosti

Lance přivedl do cyklistiky nejvíce odborníků na techniku, vybudoval nadaci na pomoc postiženým rakovinou a tam opravdu šly na pomoc desítky milonů dolarů. Ze značek TREK, GIRO, NIKE, OAKLEY udělal modlu a přinesl jim miliardy, oni do něj teď kopou taky a při tom by těch zisků bez něj nikdy nedosáhli. Neobhajuji ho jako dopujícího sportovce, ale udělal mimo svůj sport více dobrého, něž toho zlého ve sportu. Který jiný nadopovaný sportovec má takový účet vůči společnosti? Je vůl v tom, že se vrátil a nevěděl, kdy má přestat, nikdy by po něm už nešli.

1 1
možnosti

je otázka zda TDF a podobné závody lze úspěšně jet bez dopingu, rád bych tomu věřil, ale výkony přesvědčují o opaku !!

0 0
možnosti

T30o47m34á48š 22B65i84č

27. 1. 2015 11:25

Co konkrétně u profíků rozporujete? 11 měsíců v roce pravidelného, přiměřeného a systematického tréninku? Tělesnou hmotnost na hranici podvýživy? % tělesného tuku kolem 1 %?  Od juniorských let nájezd km v řádu statisíců? Schopnost dostat se na hranici svých možností? Nebo kousek za ni? Jestli si myslíte, že kterýkoliv z těch základních bodů vám snadno a rychle nahradí doping, tak o cyklistice víte velmi velmi málo. Je potom pochopitelném že opakujete stádovitý názor "bez dopingu to nejde".

5 0
možnosti

par dni zpet jsem prepinal tv a narazil jsem na porad kde " pouhym " ochlazenim lidskeho tela byli schopni zvednout vykon sportovce v radu desitek procent. sportovec strcil ruku do trosku vetsi rukavice na par minut a bylo hotovo.

chapu, ze v dobach lance a drive to asi byl spis divoky "chemicky" zapad, ale brzo prijde doba kdy bude opravdu tezke rict co je a co neni " doping " pokud uz ta doba tady davno neni. nikdy jsem nebyl fanda armstronga a spis pral souperum, ale bez tvrde driny by nevyhral

0 0
možnosti

P69e91t16r 62K83o35v76á19ř

27. 1. 2015 9:03

princip dopingu ve vytrvaleckem sportu (beh na lyzich, triatlon, cyklistika, atd...) je v tom, ze ze zrychluje regenerace a to umoznuje vice a casteji trenovat...

V cyklistice je vrazedna kombinace tezke kontroly a dostatku penez, aby bylo zajimave podvadet...

0 0
možnosti

Spis by me zajimalo,kdo tenkrat nezobal.To by ty zluty trikoty pro viteze museli dat nekomu z tech,co jedou v aute a kola maji na strese.Ano,dopoval.Ale na TdF jsem tenkrat koukal hlavne kvuli nemu.

2 0
možnosti

To, jak se Armstrong choval, je neomluvitelné. Ale v jeho situaci kriminálníka pochopitelné.

Méně pochopitelné ale je, jak odlišně k jeho případu přistoupila UCI. Řada, nejspíš valná většina cyklistů, co se kdy na TdF umístila na bedně, dopovala. Včetně těch největších hvězd. Nikdo jejich vítězství přitom zpětně nezpochybňuje - jen ta Armstrongova.

1 0
možnosti

J50a46n 27V94y67b63í98h71a12l

27. 1. 2015 14:17

To je pěkná blbost...Armstrong rozhodně není sám, kdo přišel o výsledek na Tour kvůli dopingu, včetně největších hvězd - Landise, Rasmussena, Ullricha - to za prvé, za druhé UCIArmstrongův doping dlouho kryla a všechno smetla ze stolu, až když si to vzala USADA, Armstrong se přiznal.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

9. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Hokej

Sparta – Třinec 2:3P. Historický obrat posílá hosty do finále, hrálo se 122 minut

13. dubna 2024  12:25,  aktualizováno  20:15

Extraliga se dočkala bájného obratu. Hokejisté Třince otočili sedmé semifinále se Spartou a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

MMA

Procházka knokautoval Rakiče! Divoká bitka a bonus 7 milionů za nejlepší výkon

14. dubna 2024  3:01,  aktualizováno  10:32

Las Vegas (Od našeho zpravodaje) Jiří Procházka zvládl zásadní zápas v Las Vegas. V neděli nad ránem se oklepal z listopadové prohry...

Hokej

Třinec - Sparta 2:1. Sekunda od prohry, domácí zázračně vybojovali sedmý zápas

11. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:17

O první branku se oba semifináloví soupeři přetahovali až do třetí části. Vstřelila ji sice Sparta,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Sparta - Třinec 2:3. Série se vrací do Slezska, domácí stíhací jízdu nedotáhli

9. dubna 2024  18:20,  aktualizováno  22:27

Hokejisté Sparty nevyužili ani druhý mečbol na postup do finále. Po nevydařené úvodní třetině...

Hokej

ONLINE: Pardubice - Třinec 0:0. Domácí začínají aktivně před brankou Kacetla

16. dubna 2024  17:30,  aktualizováno 

Sledujeme online Každoročně nejsledovanější série play off hokejové extraligy je tady. Prvním duelem startuje finále...

Fotbal

Hlavně ne dvacet gólů, přál si gólman. Od Austrálie jich ale bylo více než třicet

16. dubna 2024  17:59

Minulý týden to bylo třiadvacet let od chvíle, kdy se zrodil rekordní výsledek v mezinárodním...

Ostatní sporty

I letos čeká Prahu Světový pohár lezců. Lákadlem bude atmosféra, říká Ondra

16. dubna 2024  17:25

Letošní světový vrchol je jasný, olympijské hry v Paříži. Na své si ovšem fanoušci sportovního...

Tenis

Macháč přechod na antuku zvládl, v Barceloně prošel do druhého kola

16. dubna 2024  16:51

Tomáš Macháč vstoupil úspěšně do antukové části sezony. Na turnaji v Barceloně porazil v 1. kole...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!