Josef Černý v barvě stáje CCC

Josef Černý v barvě stáje CCC | foto: @cauldphoto

Společnost CCC odchází z cyklistiky, stáj hledá nového sponzora

  • 11
Cyklistická stáj CCC potvrdila, že s koncem letošního roku přijde o stejnojmenného hlavního sponzora. Generální manažer Jim Ochowicz však ujistil, že se bude snažit tým, v jehož barvách závodí i čeští profesionálové Josef Černý a Jan Hirt, zachránit. Stáj už se proto snaží najít nového sponzora.

Ochowicz v prohlášení uvedl, že celá cyklistika prochází velmi složitým obdobím, přesto ve snaze o náhradu hlavního sponzora zůstává optimistou. „Když se podíváme do sezony 2021, CCC už nebude v té době naším sponzorem. Takže se velmi aktivně poohlížíme po novém sponzorovi,“ řekl Ochowicz.

Polský obuvnický gigant informoval o svých problémech již koncem dubna. V prvním čtvrtletí letošního roku prodělala společnost CCC oproti loňsku 75 milionů eur (dvě miliardy korun). Přestože jezdci ve snaze přečkat sezonu, kterou výrazně ovlivnila pandemie koronaviru, přistoupili na snížení platů o polovinu, bylo zřejmé, že ani to nebude stačit k tomu, aby firma neukončila tříletou sponzorskou smlouvu rok před jejím vypršením.

„Jsme nyní v bezprecedentním období, ale jsme si jisti, že pořád tu jsou společnosti, které chtějí investovat do cyklistiky, i třeba s ohledem k celosvětovému nárůstu popularity jízdy na kole během posledních měsíců. Vyrostli jsme od roku 2007 z kontinentálního týmu do jednoho z největších týmů pelotonu WorldTour. A rozhodně máme v úmyslu pokračovat pod novým hlavním sponzorem,“ ubezpečil Ochowicz.

Dodavatelem kol a další firmou, která by se měla na sponzorování týmu podílet za předpokladu, že se podaří najít hlavního sponzora, má zůstat společnost Giant. Vedle zásadního manažerského cíle má ale stáj CCC ambice také na sportovním poli.

„Naší prioritou je vrátit se zase na startovní čáru a dosáhnout cílů, které jsme si nastavili v prosinci. Závodní kalendář je možná nyní zhuštěnější, ale my jsme současně s tím motivovanější než kdykoliv předtím, abychom dosáhli kýžených zásadních výher roku 2020,“ zdůraznil Ochowicz.

Těmi jsou vítězství na některém z monumentů, výhra v jednodenním závodě WorldTour, triumf v etapě některého z podniků WorldTour a vítězná etapa na každém ze tří závodů Grand Tours. „Každý závodní den bude pro naše jezdce novou příležitostí. A je zřejmé, že dobré výkony zejména v těch dřívějších závodech nám mohou pomoci k dlouhodobému zajištění budoucnosti týmu,“ doplnil Ochowicz.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa