Nizozemský cyklista Mathieu van der Poel na trati Amstel Gold Race.

Nizozemský cyklista Mathieu van der Poel na trati Amstel Gold Race. | foto: Profimedia.cz

Po Flandrech mohou cyklisté jet virtuálně i část Amstelu

  • 0
Podobně jako závod Kolem Flander budou moci cyklisté virtuálně jet i v neděli další slavnou klasiku Amstel Gold Race. Pořadatelé připravili 26 kilometrů ze závěru klasické trati, tedy i slavná a obávaná stoupání. Tentokrát je závod na trenažéru určen nejen pro profesionální jezdce, ale i pro amatéry či fanoušky.

„Udělali jsme vše, co je v našich silách, aby Amstel pokračoval alternativním způsobem. Výzva platí pro každého, kdo ji chce přijmout. Tedy i pro fanoušky. Nebude to závod, ale společná jízda,“ řekl dnes ředitel Leo van Vliet nizozemským médiím.

Koronavirová pandemie zasáhla cyklistiku stejně jako další sporty. Sezona se zastavila v polovině března a závodit se nebude minimálně do 1. července. O další měsíc dnes nucenou pauzu prodloužila mezinárodní unie UCI.

Vybraná trať Amstelu obsahuje stoupání na Kruisberg, Keutenberg či Cauberg. Podle Van Vlieta již potvrdili účast Wout Poels a Niki Terpstra. Kolem Flander vyhrál předminulou neděli Belgičan Greg van Avermaet a na trenažéru závodil s 12 soupeři i Zdeněk Štybar.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa