Jessica Jislová na trati mixu dvojic v Pokljuce

Jessica Jislová na trati mixu dvojic v Pokljuce | foto: Petr Slavík, Český biatlon

Trápení pokračuje. Šlesingr a Jislová dojeli v mixu dvojic sedmnáctí

  • 109
Opět si potvrdili, že nejmladší a velmi rychlá biatlonová disciplína jim vůbec nesedí. České duo Michal Šlesingr a Jessica Jislová dojelo ve smíšených štafetách dvojic na 17. místě. Z vítězství se ve slovinské Pokljuce raduje Francie ve složení Jacquelin a Bescondová.

Ne, extrémně rychlý, kontaktní a nezvyklý způsob závodění české reprezentaci nevyhovuje. Před dvěma lety dojeli Michal Šlesingr a Jessica Jislová při společném vystoupení na desátém místě, teď ve štafetách smíšených dvojic ale za špičkou zaostali výrazně víc.

ONLINE

Závod jsme sledovali podrobně.

Dohromady při osmi zastávkách spotřeboval český pár devět náhradních nábojů. Na trestné kolo sice Šlesingr ani Jislová nemuseli, kromě střelby ztráceli na nejlepší i v běhu. 

Vždyť ve výsledkové listině se před Česko dostalo i Polsko s třemi trestnými koly!

„Nejvíce jsme ztratili na trati,“ řekl trenér Jiří Holubec v rozhovoru pro Českou televizi. „Bude čas se před mistrovstvím světa dát dohromady.“

Jislová nakonec finišovala na 17. místě, čímž vyrovnala výsledek v Östersundu.

Českým maximem ve smíšených štafetách dvojic tak nadále zůstává šesté místo Ondřeje Moravce a Gabriely Koukalové ze sezony 2017.

Roli největších favoritů potvrdili Francouzi Jacquelin a Bescondová. Na druhém příčce překvapivě dojelo Estonsko. Na stupních vítězů nechyběli ani Rakušané Eder s Hauserovou. 

Změna formátu

Nejmladší biatlonová disciplína se po roční přestávce opět rozhodla experimentovat. Na prvním a třetím úseku smíšených štafet dvojic se tak místo žen ocitli muži.

PROGRAM: Přehled závodů biatlonové sezony 2019/2020

Na ženy tedy oproti tradiční porci šesti kilometrů čekalo o 1 500 metrů navíc.

Ani v Pokljuce ale reprezentační trenérské štáby nevsadily na své největší hvězdy. Řada z nich se totiž chystala na pozdější klání smíšených štafet. 

Mezi favority se tak před startem zařadilo hlavně duo Francie. A papírové předpoklady se hned od úvodu závodu potvrzovaly.

Francouzka Bescondová dojíždí pro vítězství ve smíšených štafetách dvojic v...

Francouzský výběr po první střelbě nescházel na čelních příčkách. Jacquelin i Bescondová pálili přesně, chyby v podobě jednoho dobití hravě dohnali při následném běžeckém okruhu.

Bescondová tak na závěrečnou osmou položku přijížděla s náskokem 12 sekund na druhé Rakousko.

Třetí žena pátečního individuálního závodu hravě vybílila pět terčů a do posledního okruhu pádila pro vítězství.

Za ní se strhl napínavý boj o druhé místo. V něm si nejlépe vedla Estonka Ojaová, jež v posledním kole předjela Rakušanku Hauserovou, a zajistila své zemi historický úspěch ve štafetách. 

Estonsko dosud nikdy ve Světovém poháru na stupních vítězů nefigurovalo. 

Závody SP v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko)

Smíšená štafeta dvojic

1. Bescondová, Jacquelin (Fr.) 38:33,1 (0 trest. okruhů + 5 dobíjení), 2. Ojaová, Zahkna (Est.) -5,9 (0+3), 3. Hauserová, Eder (Rak.) -12,1 (0+6), 4. Lunderová, Gow (Kan.) -16,0 (0+6), 5. Merkušynová, Pidručnyj (Ukr.) -28,8 (1+4), 6. Cadurischová, Wiestner (Švýc.) -40,7 (0+7), ...17. Jislová, Šlesingr (ČR) -2:11,7 (0+9).


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)