Veronika Vítková se do závodů v Oberhofu nezapojí

Veronika Vítková se do závodů v Oberhofu nezapojí | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Čeští biatlonisté jedou na Světový pohár do Oberhofu bez Vítkové

  • 78
Biatlonistka Veronika Vítková nebude startovat na nadcházejícím Světovém poháru v německém Oberhofu. Čtrnáctá žena průběžného pořadí seriálu ulehla o Vánocích s chřipkou a teprve se vrací k tréninku. "Uvidíme, jak rychle se vrátí do formy. V Ruhpoldingu už bychom ji potřebovali do štafety," uvedl trenér žen Zdeněk Vítek na webu biatlonového svazu.

V Oberhofu se od pátku do neděle představí Gabriela Koukalová, úřadující vítězka Světového poháru a třetí žena aktuálního hodnocení, která se potloukkla při nedávné exhibici v Gelsenkirchenu. Dále budou startovat Eva Puskarčíková, kterou trápilo nachlazení, Lucie Charvátová a Jessica Jislová.

„Moc na výběr nemáme,“ řekl Vítek, jenž sám bojoval s nachlazením, a tak biatlonistky trénovaly v Jablonci nad Nisou pod vedením asistenta Jiřího Holubce. Pro pokračování Světového poháru v Ruhpoldingu by Vítek družstvo rád doplnil. „Věřím, že už budeme moci počítat s Veronikou, a uvažujeme i o startu juniorky Markéty Davidové,“ řekl.

Muži přečkali konec roku 2016 ve zdraví, a tak v Durynském lese, kde začnou čtvrtečním sprintem, pojedou v plné síle. V sestavě jsou Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr a Adam Václavík, který se vrací.

S výjimkou Soukupa se připravovali v Novém Městě na Moravě. „Po třetím kole (Světového poháru) měl drobné žaludeční potíže Ondra Moravec, ale nyní jsou všichni kluci zdraví,“ řekl trenér Michael Málek.

Příprava žen i mužů byla zaměřena na objem a sílu. „Čekají nás tři náročná kola Světového poháru, ze kterých vzejde nominace na mistrovství světa, a sportovci musí mít odkud brát energii,“ uvedli trenéři.

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)