JE TO TADY! Německý biatlonista Simon Schempp slaví triumf v hromadném závodu...

JE TO TADY! Německý biatlonista Simon Schempp slaví triumf v hromadném závodu na MS v Hochfilzenu. | foto: Reuters

Snažil jsem se bojovat, řekl Schempp. Světový titul ale obhajovat nebude

  • 2
Na světovém šampionátu v Östersundu měl v závodu s hromadným startem obhajovat zlatou medaili. Jenže německý biatlonista Simon Schempp do Švédska kvůli slabé výkonnosti neodjede a po výsledkovém trápení dokonce předčasně ukončil sezonu.

„V této zimě už nepoběžím žádný závod. To znamená, že nebudu ani na šampionátu v Östersundu. Snažil jsem se bojovat, aby se vše v dobré obrátilo, ale bohužel,“ oznámil Schempp.

V posledních letech byl stálým členem štafety, s níž v Pchjongčchangu získal olympijský bronz a o čtyři roky dříve v Soči stříbro. Loni na hrách v Koreji byl také druhý v závodu s hromadným startem.

Tuto sezonu začal třicetiletý biatlonista v prosinci pátým místem v Pokljuce, ale pak se dostal už jen jednou do elitní desítky. V poslední době ve Světovém poháru chyběl a snažil se najít formu doma v Ruhpoldingu, ale marně.

Biatlonové MS v Östersundu začne 7. března. Na předchozím šampionátu v Hochfilzenu v roce 2017 Schempp slavil i titul ve smíšené štafetě.

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)