Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Poiréeová má čtvrté zlato z Oberhofu

  15:13
Oberhof - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) - Norská biatlonistka Liv Grete Poiréeová vyhrála na mistrovství světa v Oberhofu závod na 12,5 km s hromadným startem a vybojovala tak na šampionátu již čtvrtý nejcennější kov. Druhá doběhla Němka Apelová, třetí Francouzka Baillyová. Kateřina Holubcová se s MS loučila jedenáctým místem.

"Mám pocit, že jsem vypotila patnáct kilo," řekla v cíli suverenní Poireeová, která svůj náskok neustále zvyšovala. Stříbrná Katrin Apelová se přiblížila na dohled jen jednou, když Poireeová pokazila první stojku, dotáhla se na sedm vteřin.
 
"Potřebuji sprchu a vidět malou dceru Emu. Při třetí položce jsem se cítila už dost unavená, proto jsem dvakrát minula. Jsem ráda, že se mi závěrečná střelba povedla a závod jsem v poklidu dojela. Ale nebylo to tak jednoduché, jak se mohlo někomu zdát," uvedla Liv Grete Poireeová a těšina se na cestu domů.
 
"Liv Grete je skvělá, po návratu z mateřské dovolené je ve famózní formě. Nejen ona, ale i její manžel. Obdivuju ji a hrozně jí to přeju. Určitě zůstane mezi absolutní elitou i příští sezonu," poklonila se před vítězkou česká reprezentantka Kateřina Holubcová.
 
Zaplněná Rennsteig Arena i diváci v okolí sledovali vzrušující podívanou. Hned v úvodu prestižní závod zkomplikoval pád. Česká jednička Holubcová se mu jen těsně vyhnula a dlouho srdnatě bojovala o medaili. "Jela fantasticky," chválil jí osobní trenér Vlastimil Jakeš.
 
Už velké naděje na parádní umístění však vzala první střelba ve stoje, kdy jediná česká biatlonistka v závodě třikrát minula. "Stála jsem tam jako tvrdý ý. Dlouho jsem čekala. Trefit to s nulou, měla jsem bronz. Ale na kdyby se v biatlonu nehraje a tři minely jsou moc," konstatovala Holubcová.
 
Už se zdálo, že zbytek závodu rezignovaně vypustí. "Na střelnici byla dlouho a ještě minula. To je nejhorší varianta, která se může stát," uvedl ze zkušenosti reprezentační trenér Jiří Holubec.
 
Holubcová se však dokázala zvednout, v dojezdu se dostala před Albinu Achatovovou z Ruska a skončila jedenáctá. To je její čtrvtý nejlepší výsledek v sezoně. V cíli zářila spokojeností. Chvilku předtím, při dojezdu, zvedla ruku na znamení vítězství.
 
"Ne, ne. Nebylo to žádné vítězné gesto. Jen jsem měla radost, že jsem to přežila a mám to trápení za sebou. Při třetí položce jsem se bála a nepovedla se mi. Pak mě trenér Vlastík a manžel Tomáš hecovali, že ostatní závodnice také nemají přesnou trefu. Poslední položku jsem riskla a vyšla," byla ráda Holubcová.
 
Běžecky se cítila výborně, chválila servismany za výborně připravené lyže. Přitom ráno se jí na start ani nechtělo. "Mám jenom jedenácté a dvanácté místo, ale jsou pro mě cenná, protože mě tohle mistrovství nezastihlo v dobré formě. Jsou to vydřené výsledky, o to víc si jich vážím," přesvědčivě prohlásila Holubcová.
 
V závěru sezony chce ve třech Světových pohárech získat co nejvíce bodů a posunout se v žebříčku do patnáctého místa. "Potřebuju nabrat psychické i fyzické síly. Věřím, že můj čas do konce sezony ještě přijde. Jsem ráda, že je konec šampionátu. Už toho mám plný zuby. Všude samí lidi, hluch a řev. Člověk nemá chvilku klidu," dodala Holubcová.

Výsledky - závod s hromadným startem (12,5 km):  1. Poiréeová  (Nor.) 39:46,10 (2 trestné okruhy), 2. Apelová (Něm.) -1:23,9 (2), 3. Baillyová (Fr.) -2:05,7 (3), 4.
Denkingerová (Něm.) -2:11,6 (4), 5. Istadová-Kristiansenová (Nor.) -2:16,1 (3), 6. Dafovská (Bulh.) -2:29,8 (0), 7. Gusevová -2:37,9 (5), 8. Becaertová (Fr.) -2:39,5 (2), 9. Dislová -2:47,0 (5), 10. Wilhelmová (obě Něm.) -2:56,3 (4), 11. Holubcová (ČR) - 3:10,2 (3).
Pořadí SP (po 19 z 27 závodů):  1. Poiréeová 691 b., 2. Baillyová 589, 3. Glagowová (Něm.) 574, 4. Pylevová (Rus.) 557, 5. Dislová (Něm.) 501, 6. Bogaliová 495, ...19. Holubcová 216, 36. Česneková 64, 62. Vejnarová 11, 68. Rezlerová (všechny ČR) 6.

DÁLE ČTĚTE: Rozhovor s trenérem Kateřiny Holubcové

Biatlonové mistrovství světa mělo v sobotu na programu závod žen na 12,5 km s hromadným startem.

Autor:

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

15. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Sparta – Třinec 2:3P. Historický obrat posílá hosty do finále, hrálo se 122 minut

13. dubna 2024  12:25,  aktualizováno  20:15

Extraliga se dočkala bájného obratu. Hokejisté Třince otočili sedmé semifinále se Spartou a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Procházka knokautoval Rakiče! Divoká bitka a bonus 7 milionů za nejlepší výkon

14. dubna 2024  3:01,  aktualizováno  10:32

Las Vegas (Od našeho zpravodaje) Jiří Procházka zvládl zásadní zápas v Las Vegas. V neděli nad ránem se oklepal z listopadové prohry...

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Plzeň - Slavia 1:0, šlágr rozhodl v závěru Šulc, hosté po týdnu spadli z čela

14. dubna 2024  17:09,  aktualizováno  19:59

Zásadní zpráva ze šlágru fotbalové ligy z Plzně, kde se představila první Slavia: největší radost...

Moje Plzeň to není, ale... Horváth o historickém tažení a proč u něj chyběl

20. dubna 2024

Premium On byl Plzeň. Ještě loni patřil na plakáty. „Že už teď do Plzně nepatřím, neznamená, že bych...

Perušič se Schweinerem v Tepicu přehráli Poláky, s Brazilci následně vzdali

19. dubna 2024  7:27,  aktualizováno  22:15

Ondřej Perušič a David Schweiner postoupili na turnaji plážového volejbalu Pro Tour kategorie Elite...

Rachůnek odchází z Karlových Varů, klub s ním už nepočítá

19. dubna 2024  22:11

Tomáš Rachůnek opouští hokejové Karlovy Vary, kde působil od roku 2015 s krátkou pauzu pro angažmá...

Chorvatskou rallye vedou po první etapě ve stejném čase Neuville a Evans

19. dubna 2024

Úvodní etapa Chorvatské rallye se nesla v duchu vyrovnaného souboje mezi vedoucím mužem mistrovství...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na...