Reportáž skončila 10. 3. 2019 14:28

MS v biatlonu v Östersundu: stíhací závod žen na 10 kilometrů

Závod komentuje Michal Koubek.

Česká biatlonistka

Davidová si o jednu příčku pohoršila a je 12. Vítková si drží 23. příčku.

Němka Herrmannová se podle předpokladů dostala na první místo, druhá je Švédka Brorssonová, která má vteřinový odstup. Třetí Dahlemierová už ztrácí 8,8 vteřiny.

Česká biatlonistka

Puskarčíková musí na dvě trestná kola.

Česká biatlonistka

Vítková zastřílela čistě a zatím jí patří 23. místo se ztrátou 1:42,2 na první.

Česká biatlonistka

Davidová odjížděla na 11. příčce s odstupem 1 minuty a 1 vteřiny.

Ze střelnice odjížděla na prvním místě čistá Němka Dahlmeierová, kterou ihned následovala Norka Tandrevoldová. O tři vteřiny zpět je Němka Herrmannová.

Česká biatlonistka

Stejnou porci metrů bude muset absolvovat i Davidová.

Kuzminová musí na dvě trestná kola.

Nyní už ale první střelecká položka...

Česká biatlonistka

Rozestup mezi šestou Švédkou Brorssonovou a sedmou Davidovou byl na druhém mezičase 6 sekund, na Češku se dotahuje Ruska Jurlovová-Perchtová.

Česká biatlonistka

Davidová si drží sedmou pozici, ztrátu má 26 sekund.

Na prvním mezičase (0,8 km) Kuzminová navýšila svůj náskok. Na druhou Němku Herrmannovou má k dobru 17 vteřin, třetí je Norka Tandrevoldová.

Česká biatlonistka

S číslem 38. první metry trati ukrajuje i Vítková.

Česká biatlonistka

Na trati už je i Davidová.

Je odstartováno!

Co by mohlo platit ve stíhacím závodě?

Davidová a stíhačka. Držet se Herrmannové by mohlo být sebevražedné

přečíst článek
Česká biatlonistka

Startovní čísla a časy českých závodnic: 7. Markéta Davidová (+ 27 na Kuzminovou), 38. Veronika Vítková (+ 1:42), 59. Eva Puskarčíková (+ 2:32)

Italka Wiererová vyběhne jako 10., 33 vteřin za první Slovenkou, sekundu po ní odstartuje Finka Mäkäräinenová. Další Italka Vittozziová poběží až jako 21. v pořadí a bude mít počáteční ztrátu 1 minutu a 1 vteřinu.

Kuzminová tak do dnešní stíhačky vyběhne na prvním místě. Slovenku bude stíhat trojice biatlonistek Tandrevoldová (+ 10), Dahlmeierová (+ 13) a Öbergová (+ 13). O děvet vteřin později poběží Brorssonová (+ 22), Herrmannová (+ 24) a Davidová (+ 27).

Páteční sprint vyhrála Slovenka Kuzminová, druhá byla Norka Tandrevoldová, třetí pak Němka Dahlmeierová. Z českých biatlonistek byla nejlepší Davidová, která dojela na sedmém místě.

Jedna chyba od medaile. Davidová je ve sprintu sedmá. Vyhrála Kuzminová

přečíst článek

Krásné nedělní odpoledne, vítejte u podrobné online reportáže z druhého ženského individuálního závodu na mistrovství světa v Östersundu - stíhačky.

Pravidla závodu: Šedesát biatlonistek startuje v časových rozestupech na základě výsledků z předchozího sprintu. Na deseti kilometrech se střílí čtyřikrát, nejprve dvakrát vleže, poté vestoje. Chyba na střelnici znamená trestné kolo.

Závod ve švédském Östersundu začíná v 13.45.