Reportáž skončila 3. 3. 2016 16:59

MS v biatlonu: závod smíšených štafet

Úvodní boj o medaile na šampionátu v Oslu komentuje Petr Procházka

Česká štafeta Michal Šlesingr aktuálně pro ČT: „Střelba se mi podařila, což je super. Bohužel se mi nepovedlo smazat nic na to čelo. Ta konkurence je tak vyrovnaná, že každé zaváhání je hned potrestáno. Škoda, dneska si to bohužel vyžrala Verča.“
Česká štafeta Bravo! I Bimbo alias Michal Krčmář to zvládl bez dobíjení. Jaká škoda prvního úseku...
Česká štafeta Je tu Michal Krčmář.
Norsko se na střelbě trápí a vede.... Ukrajina.
Česká štafeta Michal Krčmář na mezičase ubral pět vteřin z náskoku kvarteta, což bylo dáno hlavně taktizováním na čele.
Co svede v boji o medaile Ukrajina proti světovým esům? Za Německo Simon Schempp, za Francii Martin Fouracde, za Norsko Tarjei Boe.
Česká štafeta Michal Krčmář převzal štafetu se ztrátou padesáti vteřin na elitní kvarteto. Za ním budou hrozit Rusko a Rakousko.
Pořadí na poslední předávce: 1. Ukrajina, 2. Francie, 3. Německo, 4. Norsko, 5. Česko, 6. Rusko.
Česká štafeta Michal Šlesingr ztrácí stále okolo čtyřiceti vteřin. Odjel vlastně sólozávod, prakticky na celém úseku nepotkal nikoho ze soupeřů.
Česká štafeta Čistý Boušek! Michal Šlesingr stejně jako Gabriela Soukalová ani jednou nedobíjel a drží páté místo.
Celé vedoucí kvarteto opravovalo pouze jednou a společně vyráží ze střelnice.
Další střelba.
Česká štafeta Gabriela Soukalová si v rozhovoru trochu stěžovala, že se jí neběželo dobře. Tak čeho se od ní asi dočkáme, až jí bude bude trať běžecky chutnat?
Česká štafeta Gabriela Soukalová aktuálně pro ČT: „Se střeleckým výsledkem jsem velmi spokojená. Naopak na trati to bylo velmi náročné, ani kousek jsem si neodpočinula. Ani jsem nestihla přemýšlet, jak se cítím a snažila jsem se dělat vše jako v tréninku. To byl klíč.“
Trochu nečekaně vede Ukrajina, která však ve štafetách tradičně sází na spolehlivou střelbu. Mužské úseky by však neměla mít tak silné jako ženské.
Česká štafeta Je skvělé, že Češi po prvním zpackaném úseku Veroniky Vítkové zůstávají ve hře o medaile. Soukalová a zatím i Šlesingr zaslouží jedničku.
Česká štafeta Skvělý Šlesingr, ani jeden náboj navíc, ale ztráta na první místo činí 43 vteřin. Na čtvrtou pozici už jen 22 sekund.
Ukrajina a Německo odjíždějí na čelních příčkách, za nimi Norsko a Francie, bez trestných kol.
První střelecká položka pro muže.
Mimo hru o medaile jsou spolufavorité z Ruska a Itálie.