Eva Puskarčíková

Eva Puskarčíková | foto: Český biatlon, Petr Slavík

Nejde to. Puskarčíková letí domů, na šampionátu ji nahradí Tomešová

  • 84
Oslo (Od našeho zpravodaje) - Stále věřila, že se stihne uzdravit do páteční štafety žen, ale její tělo bylo proti. Po pondělní tréninkové zkoušce měla biatlonistka Eva Puskarčíková opět teplotu. A tak ve středu zamíří z mistrovství světa v Oslu domů.

„Evin stav se nezlepšil. Pět dní byla nemocná, potom zkusila lehký trénink, ale ten jí udělal spíš špatně než dobře,“ informoval kouč Zdeněk Vítek, když na Holmenkollenu skončil úterní trénink žen..

Puskarčíková poté neodcestuje ani na finále Světového poháru do Chanty Mansijsku. „Výpadek byl dlouhý, nemá význam zbytečně to teď lámat přes koleno,“ podotkl Vítek.

Sama biatlonistka si odpoledne na facebook posteskla: „Dobré odpoledne, máme tu nové zprávy. Pro mě ne úplně ideální. Jelikož se nemoc nemá k odchodu, závodní sezóna tímto pro mě končí. Děkuji za celosezónní podporu, ta příští snad skončí o něco lépe.“

NEMOCNÁ. Moc si nepopovídám, říká Eva Puskarčíková a pořád doufá, že ve štafetě...

NEMOCNÁ: Eva Puskarčíková, když ještě doufala, že nemoc vyleží.

Česká ženská reprezentace zůstane v Oslu ve čtyřech, ale jen na chvíli. Narychlo k ní byla povolána Barbora Tomešová, která bude připravena v případě potřeby zaskočit do štafety, a poté odcestuje s týmem i na Sibiř.

Nyní se však jeví jako nejpravděpodobnější následná sestava štafety: Jessica Jislová, Lucie Charvátová, Gabriela Soukalová a Veronika Vítková.

Tato čtveřice bude Česko reprezentovat i ve středu ve vytrvalostním závodě žen. Ten se však po rozhodnutí Mezinárodní biatlonové unie neuskuteční od 15.30, ale už od 13.00. „Důvodem je očekávaná hustá mlha v původním čase, která by mohla způsobit, že se závod bude muset odložit,“ informoval šéftrenér Ondřej Rybář.

Změna času závodu způsobila, že startovní listiny nebudou známy už v úterý večer. Trenérům byla ponechána vůle pro nasazení do skupin do středy 9.30. Čehož Češi pochopitelně plně využijí. „Počkáme s rozhodnutím o nasazení až podle toho, jaké bude ráno počasí,“ uvedl Rybář.


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)