Milan Žemlička na juniorském mistrovství Evropy v biatlonu v Novém Mětsě na...

Milan Žemlička na juniorském mistrovství Evropy v biatlonu v Novém Mětsě na Moravě. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Biatlonovou reprezentaci doplnil Žemlička, ženy jsou ve čtyřech

  • 1
Milan Žemlička je novým členem reprezentačního A-týmu biatlonistů, zaplnil tak místo po Michalu Šlesingrovi. Sestavu žen po odchodu Veroniky Vítkové nikdo nedoplnil a první tým má čtyřčlenné složení. Dohromady čítá česká reprezentace včetně výběrů pro IBU Cup a juniorů třicet jmen.

Mužskou reprezentaci, ke které se v roli trenéra vrátil Ondřej Rybář, tvoří Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Tomáš Krupčík, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík a nováček Žemlička, juniorský mistr Evropy ze stíhacího závodu v roce 2017.

„Tým bude dost provázaný s tím juniorským. Není to tak, že by týmy trénovaly úplně stejně, ale ti nejstarší junioři by měli doplňovat muže. Pokračujeme v tom, co se loni začalo,“ řekl Rybář na webu svazu.

Poukázal především na Vítězslava Horniga a Mikuláše Karlíka, kteří již dostávali příležitosti v IBU Cupu a Hornig si vyzkoušel i Světový pohár.

Ženy trénují v kvartetu Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eva Kristejn Puskarčíková. I norský lodivod české reprezentace Egil Gjelland, který zatím konzultuje kvůli koronaviru plány na dálku, počítá se zapojením juniorek a biatlonistek z IBU Cupu.

„Určitě si některé z mladých přizveme na soustředění, abychom viděli, jak na tom jsou, a propojili je s áčkem. V přípravě nás nic nelimituje, můžeme vyzkoušet i větší počet holek,“ uvedl norský kouč.

Další tři biatlonistky Natálie Jurčová, Anna Tkadlecová a Tereza Vinklárková se budou nadále připravovat s juniorkami pod vedením Aleše Lejska.

Kariéru vedle Šlesingra a Vítkové ukončili i Ludmila Horká a Ondřej Hošek. Oba závodili především v IBU Cupu.

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)