Martin Fourcade na trati sprintu v Ruhpoldingu.

Martin Fourcade na trati sprintu v Ruhpoldingu. | foto: AP

Fourcade kvůli přípravě na MS vynechá závody v Canmore a Salt Lake City

  • 16
Hvězdný francouzský biatlonista Martin Fourcade vynechá oba únorové zámořské závody Světového poháru. Místo cesty do kanadského Canmore a amerického Salt Lake City bude trénovat, aby se pokusil najít ztracenou formu před mistrovstvím světa. Sedminásobný vítěz SP v této sezoně zejména v běhu zatím tápe, v aktuálním pořadí Světového poháru ztrácí na druhém místě 282 bodů na norského suveréna Johannese Thingnese Böa.

O víkendu v italské Anterselvě Fourcade ani jednou nedosáhl na stupně vítězů. Ve sprintu a v závodě s hromadným startem skončil čtvrtý, ve stíhačce pátý. Chce udělat všechno pro to, aby formu před MS vylepšil.

„S trenéry jsem se rozhodl, že vynechám americkou tour. Není to pro mě jednoduché rozhodnutí, protože jsem vždycky uznával celkové pořadí (Světového poháru), ale nejsem schopen bojovat o vítězství. Je to těžká volba, ale je to volba, která mi snad pomůže k tomu, abych se před mistrovstvím světa vrátil na svou úroveň,“ citoval francouzský deník L’Equipe Fourcadeova slova po nedělním závodě v Anterselvě.

Jedenáctinásobný mistr světa chce být silnější na trati. „Pořád mi chybí hodně lyžování. Bojuju za Johannesem Böem, ale ten sportovec, který letos bojuje na trati, není ten, který v minulých letech měl tak skvělé výsledky. Je opravdu příliš velký rozdíl mezi tím, co předvádím na lyžích teď, a tím, čeho jsem schopen,“ popisoval Fourcade.

Mistrovství světa ve švédském Östersundu začne 7. března.

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)