František Musil

František Musil | foto: Michal Růžička, MAFRA

Biatlonu teď fandím možná víc než hokeji, prozradil bývalý obránce Musil

  • 6
S úsměvem ve tváři, s viditelným obdivem a s mobilem v ruce čekal trpělivě ve skupince dalších fanoušků, až kolem něj projde česká biatlonistka Gabriela Koukalová... Bývalý skvělý hokejový obránce František Musil se o víkendu proměnil v Novém Městě na Moravě v nadšeného příznivce biatlonu.

„Úplně jsem mu propadl. V Soči jsem se byl při olympiádě podívat na vyhlašování vítězů, zrovna když uspěli naši. A od té doby biatlonu fandím možná dokonce víc než hokeji,“ usmíval se někdejší obránce Minnesoty North Stars, Calgary Flames či Edmontonu Oilers. Pro posledně jmenovaný klub zámořské NHL dokonce aktuálně stále pracuje jako hokejový skaut.

Konkrétně ze sobotního Světového poháru ve Vysočina Areně si mistr světa z roku 1985 plánoval odnést fotografii právě současné největší české ženské biatlonové hvězdy Gabriely Koukalové.

Jenže...

Pět vteřin předtím než se osmá nejlepší závodnice ze stíhačky vymanila z klubka novinářů a zamířila jeho směrem, mu došla baterie v mobilu.

„Tak to je teda pech. Ale asi to tak mělo být,“ bral celou situaci s humorem Musil, který právě v sobotu oslavil 52. narozeniny.

„Nevadí, stejně je ale všechny strašně moc obdivuju. Mně se z té atmosféry klepou nohy, ačkoliv tady jen stojím. Nedovedu si představit, že bych se měl v tomhle soustředit na střelbu,“ složil poklonu všem sportovcům, kteří v obrovském hučícím fanouškovském kotli dokázali závod absolvovat.

Pochvalu si ale podle něj zaslouží i šéf Českého biatlonového svazu Jiří Hamza. „Je obdivuhodné, co on a celý ten jeho kolektiv dokázal. Pamatuju si slova našeho dědy, který vždycky říkal: Vy v té Kanadě jste úplně blbí.

Necháte se zbláznit vším tím marketingem,“ zavzpomínal Musil s úsměvem na svého zesnulého tchána Jaroslava Holíka. „A teď vidím ten fanatismus i tady. Jeden člověk dokázal všechny zbláznit. Je to prostě dobrej blázen,“ dodal s obdivem na Hamzovu adresu.


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)