Reportáž skončila 19. 3. 2015 15:05

Finále SP biatlonistů: sprint mužů na 10 km

Průběh závodu v ruském Chanty Mansijsku komentuje Michal Miškovský

Sprint mužů na 10 kilometrů
Z dnešní on-line reportáže je to vše, díky za její sledování, pěkný den.
Konečné pořadí: 1. M. Fourcade, 2. Šipulin +13.0, 3. Doll +18.3, … 15. Šlesingr +52.9, 38. Moravec +1:32.7, 56. Krčmář +1:58.4. 78. Krupčík +3:12.4.
Český biatlonista Krupčík se v cíli řadí na průběžné 69. místo.
Český biatlonista Šlesingr se navzdory dvěma chybám téměř jistě udrží v první dvacítce dnešního sprintu. Jeho běžecký výkon byl opravdu vynikající, se dvěma minelami se v konečném pořadí dostal výš jen Němec Peiffer.
Na trati ještě bojuje přibližně 25 závodníků, ale nikdo z nich nemá závod rozjetý tak, aby ohrozil čelo. Jeho pořadí je následující: 1. M. Fourcade, 2. Šipulin +13.0, 3. Doll +18.3.
Český biatlonista Na čistou ležku Krupčík nenavázal a vestoje dvakrát minul.
Český biatlonista Krupčík na první položce nechyboval, na vedoucího Fourcada ztrácí 34 vteřin.
Domácí Šipulin v cíli ztratil na Fourcada 13 vteřin a zatím se řadí na druhé místo. Průběžná bronzová příčka patří Němci Dollovi.
Martin Fourcade si do cíle dojel pro malý křišťálový glóbus za sprinty. K jeho potvrzení potřeboval dokončit v Chanty Mansijsku nejhůře sedmý, teď se řadí do průběžného čela.
Moravec na druhé položce zapsal nulu, ale neběží tak rychle. Například na krajana Šlesingra, který musel také na dvě trestná kola, ztrácí 1 600 metrů před cílem 37 vteřin.
Na pódium útočí také Rus Šipulin, který v domácím prostředí ani na jedné položce nechyboval. 1600 metrů před cílem ztrácí na Fourcada 8,4 vteřiny.
Do cíle dojíždí Lotyš Rastorgujevs. Na Němce Dolla, který na rozdíl od něj jednou chyboval, ztratil 0,3 vteřiny a patří mu průběžné druhé místo. Brzy však bude v cíli Francouz Martin Fourcade.
Český biatlonista Naopak Soukup ze závodu zřejmě odstoupil.
Český biatlonista Šlesingr je v cíli. Zatím se řadí na průběžné osmé místo. Krčmář je na 22. příčce.
Český biatlonista Odstartoval poslední z české pětice - Tomáš Krupčík.
Ovšem na vítězství útočí hlavní favorit. Martin Fourcade zvládl i druhou položku čistě a právě před Rastorgujevsem má náskok 23,5 vteřiny.
Výborným běžcem je také Lotyš Rastorgujevs, který dnes navíc přidal jako bonus dvě nuly. Pojede o solidní výsledek.
Český biatlonista Šlesingr podává vynikající běžecký výkon, takže navazuje na šampionát v Kontiolahti. Jenže vestoje přidal jednu chybu.
Němec Doll sice vestoje udělal jednu chybu, ale i tak po druhé položce odjíždí na prvním místě - například před stoprocentními Björndalenem a Lindströmem či Beatrixem.
Český biatlonista Českým biatlonistům se dnes nedaří, Moravec udělal vleže dvě chyby.
Do čela po první položce se posouvá Martin Fourcade, vede o tři vteřiny před Němcem Dollem.
Český biatlonista Krčmář po nule vleže trefil i první tři terče vestoje. Jenže pak dvakrát minul a připravil se o výborný výsledek.
Český biatlonista Moravec po 2,9 km ztrácí na aktuálně vedoucího Martina Fourcada 13,7 vteřiny.
Český biatlonista Na střelnici se Šlesingr míjel se Soukupem, který k jedné chybě vleže přidal jedno trestné kolo i vestoje.
A rychlý pohled na střelnici, kde Šlesingr vleže udělal jednu chybu.
Český biatlonista Na trati už bojuje také Moravec.
Český biatlonista Šlesingr zaostává za Fakem po 2,9 km jen o 3,2 vteřiny.
Krčmář zvládl položku vleže čistě a řadí se na průběžné čtvrté místo, na Němce Kühna ztrácí 11,7 vteřiny. Velmi slibný začátek.
Velmi rychle rozjíždí závod Slovinec Fak, který na konci minulého týdne bral zlato v závodě s hromadným startem na MS v Kontiolahti. Po 2,9 km vede o 6,4 vteřiny před Bělorusem Ilijevem.
Český biatlonista Naopak první položku už odstřílel Soukup a udělal jednu chybu. V kombinaci se slabším běžeckým časem to nevypadá na výraznější výsledek.
Český biatlonista Závod právě rozjíždí Šlesingr.
Na první položce selhal Rus Lapšin. Vleže udělal tři chyby.
Český biatlonista Stejný úsek už má za sebou také Krčmář a jede přesně 10 vteřin za Kühnem.
Český biatlonista Soukup na kótě 1,8 km ztrácí na momentálně nejrychlejšího Němce Kühna 15,1 vteřiny.
Český biatlonista Druhý český biatlonista na trati - startuje Michal Krčmář.
Minutu za Soukupem se vydává do desetikilometrového sprintu také Nor Tarjei Bö.
Český biatlonista Po Slovákovi Kazarovi uzavírá první desítku startujících Jaroslav Soukup a vydává se na trať jako první z pětice Čechů.
Sprint mužů startuje, s jedničkou ho zahajuje Ukrajinec Semjonov.
Český biatlonista V 90členné startovní listině figuruje pět Čechů: s číslem 10 Jaroslav Soukup (start v 13:50), 16 Krčmář (13:53), 28 Šlesingr (13:59), 42 Moravec (14:06) a 72 Krupčík (14:21).