Gabriela Soukalová se raduje.

Gabriela Soukalová se raduje. | foto: Český biatlon, Petr Slavík

Soukalová s Moravcem skončili v biatlonové exhibici na Schalke druzí

  • 65
Nejlepší výsledek v historii atraktivní exhibice na fotbalovém stadionu v Gelsenkirchenu předvedli čeští biatlonisté, poprvé vystoupili na stupně vítězů. Gabriela Soukalová a Ondřej Moravec skončili v závodě smíšených dvojic druzí, když nestačili jen na vítězné Francouze Marii Dorinovou-Habertovou s Martinem Fourcadem.

Exhibici na stadionu fotbalistů Schalke před zraky 40 tisíc diváků zahájil závod s hromadným startem a v jeho polovině se český pár objevil v čele. Jenže Soukalová při své poslední střelbě vestoje třikrát minula, což znamenalo pokles na sedmé místo z deseti dvojic startujících na pozvání pořadatelů, kteří mezi účastníky rozdělili 156 tisíc eur (4,2 milionu korun).

Biatlonový Světový pohár po vánoční pauze pokračuje od 8. do 10. ledna v Ruhpoldingu, který nahradil Oberhof.

Po krátké pauze se jela stíhačka, česká dvojice střílela přesně a pomalu stoupala výsledkovou listinou. Soukalová tentokrát poslední stojku zvládla a ztrácela sedm sekund na vedoucí Dorinovou-Habertovou.

Moravec pak stíhal Fourcada, ale první muž Světového poháru si výhru uniknout nenechal a závod dojel exhibičně - po střelbě zvedl pěst a před projetím cíle si „střihl“ i trestné kolo. Moravec sice musel po stojce na jedno trestné kolo, ale druhé místo bezpečně uhájil před německou dvojicí Vanessa Hinzová, Simon Schempp.

Exhibice World Team Challenge v Gelsenkirchenu

Pořadí: 1. Dorinová-Habertová, M. Fourcade (Fr.) 33:57,6, 2. Soukalová, Moravec (ČR) -12,6, 3. Hinzová, Schempp (Něm.) -22,2.

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)