Momentka z tratí v Hochfilzenu

Momentka z tratí v Hochfilzenu | foto: Český biatlon, Petr Slavík

Teplé počasí kazí plány. Oberhof odřekl Světový pohár v biatlonu

  • 37
Biatlonisté nevstoupí do nového roku plánovanými závody Světového poháru v Oberhofu. Čtvrtá zastávka seriálu, která se měla v německém středisku uskutečnit 7. až 10. ledna, bude kvůli nedostatku sněhu a teplému počasí přeložena jinam. O náhradním řešení rozhodne mezinárodní unie IBU podle agentury SID nejdříve po Vánocích.

„Už loni jsme neměli na počasí štěstí, ale tak extrémní jako nyní situace ještě nebyla,“ řekl šéf organizačního výboru Christopher Gellert.

Letos v lednu Oberhof s obtížemi závody Světového poháru uspořádal navzdory teplému a deštivému počasí a českým reprezentantkám se v nich nadmíru dařilo. Po triumfu ve štafetě vybojovala Veronika Vítková v německém středisku ve sprintu své první individuální vítězství v SP a v závodu s hromadným startem byla druhá.

Tentokrát byly v Oberhofu v plánu sprinty, stíhací závody a závody s hromadným startem. V roli vedoucí ženy Světového poháru měla do Durynska přijet Gabriela Soukalová.

Podle agentury SID by se závodů mohli ujmout organizátoři ve slovinské Pokljuce, kde se Světový pohár konal minulý týden, nebo v německém Ruhpoldingu. Tam se měli biatlonisté přesunout z Oberhofu a závody jsou tam na programu od 13. do 17. ledna.

„Bylo by dobré uspořádat to v Německu, také z logistických důvodů,“ řekl závodní ředitel IBU Borat Nunar.

Německo přišlo vinou nepříznivého počasí také o nejbližší závody Světového poháru v severské kombinaci, které měl hostit 2. a 3. ledna Klingenthal.

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)