Diskuze

Václavík získal na úvod biatlonového ME stříbro v supersprintu

Biatlonista Adam Václavík získal na úvod mistrovství Evropy v Minsku stříbro v supersprintu. Šestadvacetiletý český reprezentant nestačil jen na domácího Bělorusa Sergeje Bočarnikova, jemuž podlehl o pouhé čtyři desetiny sekundy. Sám naopak o desetinu odsunul na bronzovou příčku Dmytra Pidručného z Ukrajiny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jakou slávou skončily dnešní závody.Není se čím chlubit? 29.2.2020.

0 0
možnosti
Foto

Škoda, nějak jsem ME v biatlonu v žádné TV nezaregistroval. Je to opravdu plnohodnotné Mistrovství Evropy? Pokud ano, proč to není na ČT Sport? nebo abych to upřesnil, v programové nabídce jsem to nenašel... Trochu škoda, ne?

0 1
možnosti

J10a66n 21L85o86u16d64í55n

27. 2. 2020 9:47

Protoze v tv jsou jen sobotní a nedelni závody.

0 0
možnosti

Jelikož mě supersprint tak nějak míjel, tak jsem využil služeb přítele Googla a našel že v supersprintu se trestná kola nejezdí, na každou střelbu má závodník 3 náhradní náboje a pokud to nedá, tak následuje diskvalifikace. V článku je u Krupčíka uvedeno 1 trestné kolo. Jsem zmaten.

0 1
možnosti

Už jsme to vyhloubali, třicet nejlepších jede 5 okruhů po 1 km, čtyři střelby, na každé lze jednou dobíjet, jinak jde závodník na trestné kolo, které má jen 75 metrů.

3 0
možnosti

dost by mě zajímalo, jak probíhá supersprint v biatlonu... tuto disciplínu jsem nikdy neviděla a tak jen hádám: nejdřív jede každý sám??? jako třeba v běhu na lyžích při sprintech - na nějakou distanci asi tedy s nějakou střelbou (stoják, ležák???) - a je dobíjení... 30 nejlepších pak jede znovu a jako stíhačku s těmi odstupy, které měl po úvodní části??? a tam už jsou normálně 2 střelby (ležák, stoják) s dobíjeními a trestné kolo má 75 m???... protože u fotografie Václavíka je napsáno, že ve stíhačce supersprintu atd. atd...

byla bych fakt ráda, kdyby mi někdo napsal přesná pravidla této disciplíny... tady na komentech se o tom nikdo nezmiňuje - jako by toto byla běžná disciplína... biatlon sleduju naprosto pravidelně od roku 2006 - a toto prostě neznám... vím, že se jedná o nějakých úpravách disciplín, ale že by to už bylo přijaté, jsem netušila... ani se nikde nepíše, že by to bylo uvedeno poprvé a na zkoušku... ale podle časů je to nějaké krátké...

0 0
možnosti

No je to divné. Tohle píšou na třech webech, kde jsem byla, evidentně se jenom kopíruje: Skládá se ze dvou částí, z kvalifikace a finále. Do kvalifikace se startuje intervalově. Muži i ženy v ní najedou 2,4 kilometru a odstřílí vleže a vestoje. Nejlepší třicítka postupuje do finále, které se startuje hromadně. Jedou se 4 kilometry a střílí se čtyřikrát v pořadí L, L, S, S stejně jako při vytrvalostním závodě.

V kvalifikaci i ve finále mají závodníci k dispozici při každé střelbě tři náhradní náboje, ale oproti štafetě tu nejsou trestná kola. Nesestřelený terč znamená diskvalifikaci. /// Ale smysl to nedává, protože Pidrucnyj šel podle výsledků idnes na trestné kolo. Jak je dlouhé kolo, tam taky psané není.. ale aspoň jsem se dozvěděla, že start je hromadný a střelby jsou čtyři, a na každé lze třikrát dobíjet.

0 0
možnosti

Pořádat ME, které navíc nikoho nezajímá tři dny po skončení MS, to rozum nebere.

8 2
možnosti

Mistr Evropy - tedy nejlepší Evropan v biatlonu - bude soutěžit o to, aby mohl jet Světový pohár v Novém Městě na Moravě?

1 3
možnosti

Konečně výkon který od něj se čeká. A co sením je 4 položky za 0. R^ Doufám, že mu to vydrží.

2 2
možnosti

No jo, za 0. Ale s třemi dobíjeními....

2 0
možnosti

J71a10n 64H43r96u95b52e21š

26. 2. 2020 17:49

Šikovní kluci, máme se na co těšit v příštích letech.

2 2
možnosti

No nevím, ME je béčková souěž a ti šikovní hoši nejsou žádné mladé naděje, ale

6 0
možnosti