Mela na zemi Trutnovské Michaela Vondráčková a Lenka Pazderová (zleva v bílém)...

Mela na zemi Trutnovské Michaela Vondráčková a Lenka Pazderová (zleva v bílém) se protihráčce snaží vzít míč. | foto: Vilém Fischl

Trutnovské basketbalistky s USK prohrály, ale skvělá střelba je potěšila

  • 0
Výsledek vypadá podle očekávání jednoznačně, ale hned z několika aspektů není pro poražený tým zdaleka tragický. Basketbalistky Kary Trutnov si totiž při porážce 74:107, kterou utržily v prvním zápase semifinálové série na hřišti USK Praha, do čtvrtečního domácího zápasu vezou hned několik pozitiv.

Jednoznačně nejlepšímu českému týmu a jednomu z nejlepších v celé Evropě totiž dokázaly nastřílet 74 bodů, což se v této sezoně žádnému českému soupeři ještě nepodařilo.

Jen pro srovnání, v jediném dosavadním ligovém vzájemném zápase této sezony Kara zaznamenala jen 41 bodů.

„Jsme rádi, že jsme přispěli k tomu, že šlo o atraktivní basketbal, v němž padalo hodně bodů,“ potěšilo manažera trutnovského klubu Jana Brauna.

Druhé pozitivní zjištění je dobře vidět na skóre jednotlivých čtvrtin. Ve všech sice byly favoritky lepší, ale ve třech jen málo, ve třetí dokonce o jediný bod. O všem rozhodla druhá desetiminutovka, kterou Kara prohrála rozdílem 22 bodů - 18:40. Od toho se nakonec odvíjel konečný výsledek.

„Bodově byly tři čtvrtiny vyrovnané, ale herní kvalita byla na straně soupeřek, které se chystají na vrchol sezony, při kterém budou na Final Four obhajovat loňské prvenství v Evropské lize,“ uvedl Braun.

„Náš výkon nebyl špatný, hrál se atraktivní basketbal, což je dobrou pozvánkou na domácí zápas, který nás čeká ve čtvrtek,“ poznamenal Braun.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž