Veronika Remenárová z KP Brno zakončuje na koš Handicapu Brno, sledují ji...

Veronika Remenárová z KP Brno zakončuje na koš Handicapu Brno, sledují ji spoluhráčka Tereza Pecková a protivnice Kateřina Sedláková. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

KP Brno začalo sérii o bronz v kreči, ale první zápas s Nymburkem zvrátilo

  • 0
Basketbalistky KP Brno vstoupily vítězně do bojů o třetí místo v domácí lize. Na své palubovce porazily Nymburk 74:62. Série na tři vítězné zápasy bude pokračovat ve čtvrtek na hřišti středočeských obhájkyň stříbra.

Lépe začal hostující tým, ale královopolské basketbalistky se ujaly vedení díky sedmnáctibodové šňůře od stavu 5:17 a soupeře už před sebe nepustily.

Po přestávce Královopolanky utekly do dvouciferného náskoku, ale pak se zase probrali hosté a vrátili se do zápasu.

Definitivně se tak rozhodovalo až v poslední čtvrtině, kde si hostující hráčky vybraly téměř pět minut bez koše. Z vyrovnaného stavu se stalo dvanáctibodové vedení domácích a rozhodující moment zápasu.

Nymburk byl výrazně horší ve ztracených míčích (17:9), trefil jen jednu trojku z 19 pokusů a celkově střílel z pole s výrazně nižší úspěšností. Hostům nepomohla ani výrazná převaha na doskoku včetně 20 útočných doskoků.

Oporami Králova Pole byly Stephanie Maddenová se 17 body a Eva Kopecká s 16 body, obě přidaly po osmi doskocích. V nymburském dresu si 19 bodů a osm doskoků připsala Talisia Udoděnková.

Ženská basketbalová liga

Série o 3. místo - 1. zápas

KP Brno - Nymburk 74:62 (13:17, 38:30, 49:46)
Nejvíce bodů:
Maddenová 17, E. Kopecká 16, Pecková 14, Solopovová 11 - Udoděnková 19, Bartáková 10, Ursuová a Pavelová po 9.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž