Karlovarský trenér Tomáš Pavelka sleduje své svěřenkyně.

Karlovarský trenér Tomáš Pavelka sleduje své svěřenkyně. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Přijede pražský USK, tým hvězd a hvězdiček. Vary hrají bez kapitánky

  • 0
Po vítězné „odbočce“ k utkání Českého poháru na palubovce Sokola Nusle čeká v neděli basketbalistky BA Karlovy Vary poslední zápas letošního roku. V ŽBL se v Hale míčových sportů představí soupeř nejatraktivnější - ZVVZ USK Praha, hraje se od 16.30 hodin.

Ve třetím kole Českého poháru se BA Karlovy Vary postavil do cesty momentálně třetí tým první ligy Sokol Nusle posílený o hostující hráčky z Nymburku - Petru Bakajsovou a Elišku Mircovou.

Přestože Vary odjížděly k utkání do Prahy jako mírný favorit, tak kvůli únavě z posledního nabitého programu, oslabení o nemocnou kapitánku Danu Kušlitovou a dalším zdravotním problémům v týmu byly před zahájením utkání na pořadu dne určité obavy o vývoj a výsledek zápasu.

„Ovšem po krátkém úvodním rozkoukávání převzal náš tým otěže zápasu do svých rukou a už v první čtvrtině odskočil domácímu celku na rozdíl jedenácti bodů. A protože jsme byli i ve zbytku utkání lepším celkem, mohli jsme si dovolit rozložit minutáž a nasazení téměř rovnoměrně na všechny hráčky lavičky,“ pochvaluje si karlovarský manažer Roman Maleček.

Výsledkem bylo konečné vítězství 77:51 (24:13, 45:26, 67:40) a postup do čtvrtfinále Českého poháru, kde bude BA Karlovy Vary čekat 17. ledna příštího roku vítěz duelu Slovanka Mladá Boleslav - Žabiny Brno.

Naposledy letos s USK Praha

V posledním utkání ŽBL letošního kalendářního roku čeká extraligový tým žen BA Karlovy Vary na domácí palubovce Haly míčových sportů suverén poslední doby a účastník Euroligy - ZVVZ USK Praha.

Pražský celek vedený trenérkou Natálií Hejkovou má i přes dílčí rotaci v kádru před letošní sezonou stále ohromnou sílu, což dokazuje opět jednoznačným vedením v tabulce extraligy bez ztráty „kytičky“ i účastí v pohárové Eurolize, kde má našlápnuto k postupu do nadstavbové části play-off.

Diváci utkání se mohou těšit, že se na palubovce budou prohánět hvězdy a hvězdičky basketbalového nebe jak v zahraničním provedení - Amanda Zahuiová, Marta Xargayová, DeWanna Bonnerová, Marija Režanová či Leticia Romerová, tak samozřejmě i v českém - (zraněná) Alena Hanušová, sestry Kateřinaa Karolína Elhotovy nebo například mladinká Veronika Voráčková.

„Náš tým, který nastoupí k utkání bez nemocné kapitánky Kušlitové, se bude samozřejmě snažit této basketbalové síle postavit čelem a chtěl by svým výkonem poděkovat fanouškům za jejich přízeň v roce 2017 a pozvat je i k dalším zápasům v roce nadcházejícím,“ láká Roman Maleček.

Vedení klubu jako vždy připravilo pro diváky utkání, kdy si zakoupí vstupenku a úspěšně zatipují poločasový výsledek o nejlepšího poločasového střelce za hodnotné ceny partnerů klubu. Díky tomu, že se jedná o poslední zápas letošního kalendářního roku, má připravenu i speciální cenu pro jednoho z fanoušků, který předloží vstupenky ze všech domácích klání letošní sezony, a to poukaz na bezplatné týdenní zapůjčení osobního vozu partnera týmu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž