Trutnovský trenér Petr Kapitulčin

Trutnovský trenér Petr Kapitulčin | foto: DSK Basketball Nymburk

Krutá daň za absence. Trutnov padl poprvé o víc než sto bodů

  • 8
Basketbalistky Lokomotivy Trutnov poprvé ve svém více než dvacetiletém působení v domácí nejvyšší soutěži prohrály o více než 100 bodů.

Pro rekordní debakl, při kterém dovolily soupeřkám z mistrovského USK zaznamenat 139 bodů a sami jich daly jen 35, si dojely do Prahy v silně improvizované sestavě. V ní vedle obou Američanek chyběly také zraněné či nemocné Vacková, Rylichová, Vymazalová, Vašáková, Patočková.

„Tohle by byl obrovský až neřešitelný problém pro úplně každý celek, nejen pro nás,“ poznamenal pro klubový web kouč trutnovského družstva Petr Kapitulčin.

Trutnov vzhledem k situaci žádal o odložení zápasu, ale USK s ohledem na svůj náročný program nemohlo žádosti vyhovět.

„Udělali jsem tak maximum pro to, aby se zápas mohl odehrát, a zde patří velký dík Míše Potočkové, která se k nám připojila na pátečním tréninku a velice nám pomohla,“ sdělil Kapitulčin. “Kromě několika zbytečných ztrát a také přílišného respektu ale nemám důvod se na hráčky zlobit, ve velice složité situaci se snažily jak nejlépe mohly.“

Basketbalistky USK si výhrou 139:35 vylepšily klubový rekord v samostatné české soutěži. Rekordní ligovou výhrou ale zůstává triumf 171:31 Gambrinusu Brno nad Přerovem z října 2002.

Pražanky už v této sezoně vyhrály v Trutnově o 95 bodů a doma v odvetě dokázaly svou převahu ještě navýšit. V jednu chvíli měly bodovou šňůru 33:0. Plných 63 bodů daly z rychlých protiútoků a za dva body střílely s úspěšností téměř 70 procent.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž