Královehradecká rozehrávačka Kateřina Bartoňová (vpravo) v drsném souboji s...

Královehradecká rozehrávačka Kateřina Bartoňová (vpravo) v drsném souboji s protihráčkou Martou Xargayovou z USK Praha. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Basketbalistky Hradce šampionkám podlehly, prohra by jim ale mohla pomoci

  • 2
Sice z toho nakonec byla očekávaná čtvrtá porážka z posledních pěti odehraných ligových zápasů, ale tahle by týmu mohla pomoci. Basketbalistky Sokola Hradec Králové totiž v duelu na palubovce USK Praha předvedly velmi sympatický výkon. I když konečné skóre 59:76 ve prospěch favorita vypadá vcelku jasně, ještě tři minuty před koncem bylo mnohem těsnější.

Právě tři minuty před koncem totiž Michaela Matušková svým tříbodovým košem snížila vedení domácích šampionek na rozdíl pěti bodů (59:64) a Lvice nakonec se nadechovaly k možné senzaci.

V ten moment však USK zapnul v obraně a soupeři už další body nedovolil. Na útočné straně pak Východočeškám odpověděla kapitánka Kateřina Elhotová, když trefila tříbodovou a následně i dvoubodovou střelu. A s deseti body náskoku se favoritovi dýchalo o dost lépe. Celkem si přitom Elhotová zapsala jen sedm bodů.

Ve statistikách se v dresu USK nejvíce objevuje chorvatská pivotka Marija Režanová s 18 body a osmi doskoky. Marta Xargayová zapsala 14 bodů, sedm doskoků a sedm asistencí, Alena Hanušová 12 bodů a 10 doskoků. Nejlepší střelkyní poražených Východočešek se stala Pamela-Therese Effangová se 13 body.

V dalším zápase se hradecké Lvice už ve středu utkají v posledním domácím zápase základní části s týmem Karlových Varů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž