OČEKÁVÁNÍ. Na zápas se těší také Eva Vítečková.

OČEKÁVÁNÍ. Na zápas se těší také Eva Vítečková. | foto: MF DNES

Vzhůru na Folimanku. Basketbalistky USK vyzvou Spojené státy

  • 6
Je jí teprve pětadvacet, ale individuálních trofejí už nasbírala tolik, že by se jejich výčet do tohoto textu nevešel. Americká basketbalistka Candace Parkerová, jedna z nejlepších pivotek světa, se v sobotu odpoledne představí na palubovce pražské Folimanky.

Olympijská vítězka, jednička draftu WNBA z roku 2008 a milovnice čelenek je nyní zřejmě největší osobností reprezentace Spojených států, která do metropole přijela k přípravnému utkání proti basketbalistkám pražského USK.

"Tenhle zápas pro nás bude velkým testem. Olympijské vítězky a mistryně světa v lize nepotkáme," říká trenér USK Lubor Blažek, jenž tuzemskou nejvyšší soutěží se svými svěřenkami zatím prochází úplně snadno.

Pět zápasů, pět výher a první místo ligové tabulky. "Přesto máme pořád co zlepšovat," pravila po středečním utkání s pražským DSK (100:32) rozehrávačka Kateřina Bartoňová.

"V naší hře zůstává hodně chyb: od spolupráce v obraně až po distribuci míče na pivoty," upozorňuje Bartoňová. "Na zápas s Amerikou se moc těšíme, bude to pro nás perfektní příprava před Euroligou, kde nás nečekají žádní snadní soupeři," připomíná rozehrávačka Bartoňová.

Necelých 24 hodin po skončení duelu se Spojenými státy tým z Folimanky čeká ligové utkání proti pražské VŠE (v neděli od 15 hodin).

A už v úterý letí české mistryně do Francie, kde jim ve středu večer v Bourges začne Euroliga.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž