Vojtěch Hruban zabodoval ve prospěch české ligy při exhibičním střetnutí s tím

Vojtěch Hruban zabodoval ve prospěch české ligy při exhibičním střetnutí s tím nejlepším z polské nejvyšší soutěže. | foto: Andrzej Romaňski pro ČBF

Hlasování do basketbalového Utkání hvězd zatím vévodí nymburský Rančík

  • 3
Česko-polské utkání basketbalových hvězd se blíží. A konec volby hráčů základních pětek se chýlí ke konci. Diváci budou mít poslední možnost podpořit své oblíbené hráče 16. února. Průběžnému pořadí zatím vévodí hráči mistrovského ČEZ Basketball Nymburk v čele s nejužitečnějším hráčem loňské sezony Mattoni NBL Radoslavem Rančíkem.

Miláček fanoušků obhájců českého titulu a účastníků Eurocupu a VTB Ligy získal hlas každého pátého hlasujícího pro základní pětku výběru Mattoni NBL, která se 2. března v pardubické ČEZ Areně postaví týmu složenému z nejlepších hráčů polské Tauron Basket Ligy.

Češi mají svému soupeři co vracet. V loňském premiérovém ročníku Utkání hvězd, ve které proti sobě stanuly výběry dvou národních lig, podlehli hráči Mattoni NBL ve Vratislavi domácím 104:109.

A koho zvolíte vy?

Svou hvězdou pětku hráčů MNBL můžete vybrat na adrese http://www.asg-basketball.eu/cs/vote.html

Pod košem doplňuje svého týmového spoluhráče Petr Benda, který po návratu na palubovky po zranění začíná získávat náskok na třetího pivota v pořadí Kennetha Kornowského ze Svitav. Pokud by se Kornowskému podařilo odolat náporu Petra Bendy, navázal by v základní sestavě na loňskou účast dvou svitavských tahounů Deloache a Mróze. Ani jeden z nich si však letošní Utkání hvězd nezahraje, protože po sezoně dali Turům sbohem.

Dlouhodobě nejvyrovnanější je situace mezi křídly. O účast v základní pětce se přetahují nymburští Jiří Welsch a Tre Simmons s pardubickým letcem Coreym Muirheadem. Ještě po Vánocích atakovalo křídlo JIP Pardubice vedoucí postavení českého reprezentanta Jiřího Welsche. Pak se ale Muirhead zranil, nezasáhl do pár zápasů Mattoni NBL a v hlasování fanoušků ho přeskočil ostrostřelec Simmons.

Zcela neohroženě míří do základní sestavy Levell Sanders. Legenda palubovek Mattoni NBL, která letos bojuje v pardubickém dresu, získala prozatím v hlasování skoro dvojnásobný počet hlasů než druhý rozehrávač aktuálního pořadí Matej Venta, který před tímto ročníkem vystřídal na rozehrávce v Děčíně právě Sanderse.

Videovýzva k hlasování do basketbalového Utkání hvězd

zdroj: www.youtube.com

Po 16. únoru doplní trenéři obou výběrů týmy tak, aby v nich bylo po šesti domácích hráčích a po šesti cizincích. Samotnou basketbalovou show 2. března odstartuje v ČEZ Areně půlhodinový koncert Ewy Farne, po němž už bude palubovka patřit nejlepším hráčům české a polské ligy.

Pro nedočkavce a basketbalové fajnšmekry je už o den dříve připravena podvečerní kvalifikace soutěže ve smečování, která se uskuteční netradičně v pardubickém nákupním centru naproti ČEZ Areně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž