Spencer Svejcar (vpravo) z Ústí uniká Petru Šafarčíkovi z Pardubic.

Spencer Svejcar (vpravo) z Ústí uniká Petru Šafarčíkovi z Pardubic. | foto: Petr BílekMAFRA

Bez tahouna Autreyho a hecíře Hrubého. Sluneta zlomila Pardubice i podruhé

Ústecká Sluneta se v basketbalové lize přiblížila elitní šestce, když podruhé v krátké době porazila Pardubice. Teď doma 86:76, přestože dohrávala bez vyloučeného tahouna Lamba Autreyho.

„Podle rozhodčích tam byl nepřiměřený úder, který se posoudil jako nesportovní. Věřím, že Lamba to nebude stát další zápas,“ modlí se ústecký trenér Jan Šotnar.

Autrey se poroučel na tribunu ve třetí čtvrtině, s ním i naštvaný generální manažer Tomáš Hrubý. Slunetu to nezlomilo, naopak emoce ji nabudily a dál si držela náskok před nažhaveným publikem. 

„Do zápasu jsme vstupovali z hrozně úzkou rotací, ta se ještě zúžila nejhorším způsobem, tedy o Autreyho. My to přesto zvládli. Hráli jsme pak v pěti lidech, ještě s hráči, kteří nedostávají tolik minutáže. Skvěle se předvedl Haiblík. Udělal akci zápasu, když nám vyloučili Lamba, vypíchnul míč, dal dunk a probudil celé hlediště. Pak se nám začalo líp bránit. Díky extrémní bojovnosti a fanouškům jsme vyhráli,“ děkoval Šotnar po třetí výhře v řadě.

Úspěšná série navázala na černou, během níž si Sluneta zapsala čtyři prohry. „Tímhle vítězstvím se to otáčí a můžeme zase malinko mlsně pokukovat po šestce,“ tvrdí trenér Ústí, který v příštím týdnu očekává zahraniční posilu na rozehrávku a křídlo místo propuštěného Kanaďana Jonese.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž