Pavel Houška (vlevo) z Ústí brání Lamba Autreyho z Děčína.

Pavel Houška (vlevo) z Ústí brání Lamba Autreyho z Děčína. | foto: Armex Děčín / Roman Valenta

Detektivka na Slunetě? Basketbalovou ligu zkrášlí derby

  • 0
Další ústecko-děčínská detektivka? Když dojde na severočeské basketbalové derby, strhující show končí těsně. V posledních sedmi nebyl větší než sedmibodový rozdíl. I v neděli na Slunetě fanoušci vyhlíží thriller.

„Mimo hřiště se všichni hráči a dokonce i vedení dobře znají a oba kluby jsou personálně provázány, ale jakmile přijde derby, neznáme bratra… Bude to zase velký boj a uvidíme, komu reprezentační přestávka pomohla více. Oni nám mají co vracet a my chceme zase ukázat, kdo vládne severu,“ zmínil ústecký kapitán Pavel Houška, že Sluneta převzala korunu.

Včetně Alpského poháru vyhrála nad arcirivalem sedm z posledních osmi utkání. A ční nad ním i v tabulce NBL, je pátá, zato vicemistr Děčín až osmý.

Ovšem sousedské bitvy teď rozhodují prodloužení nebo koncovky s infarktovým průběhem. Během pauzy Ústí v přípravě porazilo Kolín a Chemnitz, Děčín v prvním semifinále Alpského poháru přehrál o 25 bodů rakouský Gmunden.

„Jsem rád, že jsme dobře stříleli a hráli dobře spolu. Vrací se nám tvrdá práce a věřím, že si toto momentum přeneseme i do zápasu v Ústí a dokážeme tam vyhrát,“ řekl za Válečníky křídelník Klint Carlson. Start na Slunetě v 18 hodin.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž