Linda Sehnalová z Karlových Varů u míče, brání ji Veronika Bortelová z Nymburku.

Linda Sehnalová z Karlových Varů u míče, brání ji Veronika Bortelová z Nymburku. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Další výhra. A karlovarské basketbalistky překvapivě útočí na play-off

  • 1
To se nečekalo. Basketbalistky BA Karlovy Vary urvaly doma o víkendu v nejvyšší soutěži proti VŠ Praha už pátou výhru v sezoně.

Nervy drásající průběh se šťastným koncem pro domácí, tak vypadalo nedělní utkání 10. kola Bonver ŽBL, ve kterém Karlovy Vary zdolaly VŠ Praha 71:60 (17:13, 39:29, 53:52). „Jsem ráda, že jsme to dotáhly do vítězného konce, ale bylo to šílené. Musím si vzít prášek,“ přiznala po utkání trenérka Marcela Krämer. A o kolik po dalším nerváku zestárla? „Já už to ani nepočítám,“ usmívá se.

Už samotný vstup do zápasu jí zrovna nepřidal. „Mohly jsme jej mít lepší, ale zaplaťpámbu, že jsme potom utekly na deset bodů,“ oddychla si. Tak tomu bylo i v poločase (39:29), ovšem ne už v hlavě Marcely Krämer. „V šatně jsem holkám říkala, že to není o deset, ale pro mě nula, aby k tomu proto přistoupily zodpovědně,“ vysvětluje.

Slova karlovarské trenérky ovšem nepadla na úrodnou půdu, ve třetí části se VŠ nadechly k mohutné ofenzivě a umazávaly náskok domácích. „VŠ je sice mladý, ale daleko zkušenější tým než my, a tak si na nás vyšláply presingově a holky se z toho trošičku zbláznily, myslely si, že to půjde samo, začaly se laxně stavět k přihrávkám, uvolnění, a z toho pramenily naše vlastní chyby. Svojí pasivitou jsme vrátily VŠ do hry,“ myslí si trenérka.

5 výher mají na kontě Karlovy Vary. Se Slavií, ve Strakonicích, se Žabinami a VŠ. 5 porážek: S Nymburkem, ve Valosunu, s Hradcem, na Slovance a s USK.

Na začátku poslední části se pro změnu podařil trhák Varům a tento náskok už nepustily. Hlavní zásluha, opět, Julia Reisingerová, s osmadvaceti body na kontě nejlepší střelkyně nejen zápasu, ale i celého kola. K tomu užitečnost 27, také nejvíc v kole. „Jsem ráda, že když se zblázní a má dva, tři fauly, tak zbytek světa ji dokáže zastoupit. Potom když se vrátí do hry se můžeme o ni znovu opřít,“ chválí Krämer svoji oporu i zbytek týmu.

Na vysokých chce ostatně stavět v nejbližší době ještě více. „Očekávám, že ještě zapojíme druhou pivotku Rokošovou, která byla zraněná a trochu ji ujel vlak, ale věřím, že když se ještě zapojí do rotace, tak to bude ještě lepší.“

BA Karlovy Vary tak vyhrál pátý z deseti zápasů, v tabulce je mladičký tým na sedmém místě a sérii tří domácích zápasů zakončí v neděli duelem s třetí Karou Trutnov.

Může přijít další úspěch? „Byla bych ráda, protože hrajeme doma. uvidíme v jakém složení Trutnov přijede, ale u mladých hráček je to hodně o tom, jak jim zápas sedne a jak jim sedne soupeř,“ přeje si karlovarská trenérka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž