Trutnovské basketbalistky před ligovým zápasem

Trutnovské basketbalistky před ligovým zápasem | foto: Vilém Fischl

Trutnovské basketbalistky se do semifinále pustí na palubovce favorita

  • 0
Trutnovská Kara otevře svoji semifinálovou sérii v Ženské basketbalové lize v úterý večer. V souboji s mistrovským ZVVZ USK Praha rozhodně nebude favoritem.

Trutnov se stejně jako před rokem pouští do série, v níž je těžké si dělat naděje na úspěch. Obhájkyně nejen českého mistrovského titulu, ale i toho evropského jsou v semifinále jednoznačnými favoritkami.

Pro Karu je už samotné semifinále splněním optimističtějších předsezonních plánů, a tak zápasy s USK Praha budou spíš přípravou na nadcházející boje o bronzové medaile.

„Musíme být realistky. Jde o to důstojně sérii odehrát. A také o to se nezranit před zápasy o třetí místo,“ uvedla trutnovská křídelní hráčka Andrea Ovsíková.

Loňská semifinálová série skončila podle předpokladů výhrou USK v nejkratší možné době 3:0 na zápasy, také jediný letošní vzájemný ligový zápas ovládly favoritky, které v Trutnově vyhrály 82:41.

Hráčky USK stejně jako v minulé sezoně v základní části absolvovaly pouze polovinu zápasů, navíc všechny odehrály na hřištích soupeřek.

Příznivci trutnovského basketbalu se mohou těšit na čtvrtek, kdy se série přesune na východ Čech.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž