Tina Charlesová (vpravo) z New York Liberty útočí přes Alyssu Thomasovou z Connecticut Sun. | foto: AP

Thomasová právě září v WNBA, od podzimu má vést USK v Eurolize

  • 1
Americká univerzálka Alyssa Thomasová je první posilou basketbalového USK Praha pro novou sezonu. Dvanáctinásobné české šampionky o jejím příchodu informovaly na svém webu.

Šestadvacetiletá Thomasová působí v zámořské WNBA pátým rokem v dresu Connecticut Sun, loni byla vybrána do Utkání hvězd. V minulé sezoně měla 188 centimetrů vysoká hráčka průměry 14,8 bodu a 6,8 doskoku na zápas. 

Ve vynikajících výkonech pokračuje Thomasová i v nové sezoně WNBA. Je čerstvou držitelkou ocenění pro hráčku týdne ve Východní konferenci. 

Nejhezčí akce v podání Thomasové v této sezoně:

Alyssu Thomasovou čeká za USK premiéra v Eurolize. V uplynulých letech hrála hlavně v korejské lize, s evropským basketbalem ji seznámilo předloňské angažmá v tureckém Yakin Dogu.

„Je to velmi dobře atleticky vybavená hráčka s dobrým doskokem a obranou,“ uvedli zástupci USK k nové posile. 

Alyssa Thomasová

Thomasová může nastupovat jak na pozici malého křídla tak na postu pro menšího pivota. Všestrannost osvědčila už během působení na univerzitě Maryland. Stala se nejen nejlepší střelkyní a doskakovačkou v historii programu, ale také si šestkrát zapsala triple double - to se v NCAA povedlo jen dvěma dalším hráčkám.

Její mladší bratr Devin Thomas je rovněž basketbalovým profesionálem. Naposledy hrál za španělské Bilbao.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž