Tým českých basketbalistek pro univerziádu

Tým českých basketbalistek pro univerziádu | foto: ČBF

Mladé basketbalistky odletěly na univerziádu. Cíl: postup ze skupiny

  • 0
České basketbalistky v letošním reprezentačním bloku sbírají nezdary. Na vrcholných akcích neuspěl tým ve hře 3x3 a v neděli na mistrovství Evropy vypadl v základní skupině i národní tým. Teď jsou na řadě studentky, které odletěly do Neapole na Světovou univerziádu.

Národní tým do 25 let bude na jihu Itálie obhajovat čtvrtfinálovou účast z minulých her. „Podařilo se nám složit opravdu dobrý tým, a i když jsme měli na společnou přípravu jen asi šest týdnů, holky se slušně sehrály a utvořily prima partu,“ řekl hlavní trenér Daniel Kurucz.

V posledním přípravném zápase porazily české hráčky Slovensko 55:39, takže do dějiště her odletěly s dobrým pocitem. „Ano, vyhrály jsme, což je skvělé, ale musíme si uvědomit, že jde pořád jen o přípravu, ostré zápasy na univerziádě začínají až 3. července,“ nevzdává se pokory kapitánka Eliška Mircová.

„Hodně jsme se věnovaly obraně, při zápase se Slovenkami to bylo vidět. Věřím, že máme naději na postup ze skupiny,“ míní její spoluhráčka Klára Křivánková.

Univerziády se může zúčastnit šestnáct týmů světa. Češky se v základní skupině utkají s Maďarskem, Ukrajinou a Japonskem. První dva celky postupují do čtvrtfinále.

Nominace českého týmu

Eliška Mircová (DSK Nymburk), Klára Křivánková (Žabiny Brno), Natálie Rašková (SBŠ Ostrava), Michaela Gaislerová (NSDU/NCAA), Kamila Hošková (DSK Nymburk), Eliška Petrušková (U19 Chance Strakonice), Lenka Šoukalová (Žabiny Brno), Klára Břicháčová (Chemnitz/Něm.), Tereza Kracíková (Saarouis/Něm.), Michaela Krejzová (DSK Nymburk), Mariana Opočenská (Slovanka MB), Natálie Stoupalová (Žabiny Brno).

Realizační tým: Daniel Kurucz, Ivan Zachara, Lenka Knitlová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž