Tyler Honeycutt na archivním snímku v dresu Anadolu Efes Istanbul.

Tyler Honeycutt na archivním snímku v dresu Anadolu Efes Istanbul. | foto: Profimedia.cz

Tragédie v LA: basketbalový showman zahynul po přestřelce s policií

  • 29
Fanouškům rozdával řadu let radost, sedmého července 2018 jim však způsobil šok. Tyler Honeycutt je mrtvý. Basketbalový showman, který to dotáhl i do NBA a zářil hlavně v Eurolize, zahynul ve svém domě po konfliktu s matkou a následné přestřelce s policií.

Páteční večer v poklidné losangeleské čtvrti Sherman Oaks zničily sirény. Desítky policistů přijížděly k domu ozbrojeného muže. 

Přivolala je matka dvoumetrového Afroameričana, která si neuměla poradit s jeho podivným chováním. A víc se o příčinách této lidské tragédie zatím neví.

Muž začal po zasahujících příslušnících střílet z pistole a ti palbu opětovali. Žádný z policistů nebyl zraněn. V domě nikdo další nebyl. Útočník s policií odmítal mluvit, odeslal však několik textových zpráv.

Ale když v sobotu nad ránem vstoupili do domu členové speciálního komanda SWAT, našli muže mrtvého.

07.července 2018 v 12:43, příspěvek archivován: 07.července 2018 v 18:41

UPDATE: SWAT entered the residence & located an unresponsive male. LAFD responded & pronounced the male dead at scene. Investigators from our Force Investigation Division are at scene conducting a thorough investigation and we will provide more details as they become available

Policie o totožnosti pachatele dlouho mlčela, avšak americká média věděla, že se jedná o zhruba pětadvacetiletého sportovce; o basketbalistu, který z univerzity UCLA odešel do NBA, působil v ní však jen krátce.

Tyler Honeycutt v Eurolize

Všechny indicie správně ukázaly na sedmadvacetiletého losangeleského rodáka Honeycutta.

A basketbalový agent Aaron Mintz během soboty úmrtí svého klienta potvrdil.

Svými atletickými možnostmi při 203 centimetrech výšky se Tyler Honeycutt vymykal i na poměry NBA.

Uchvacoval hlavně v exhibicích: před dvěma lety ovládl smečařské zápolení v turecké lize díky skoku přes pět basketbalistů stojících v řadě. V uplynulé sezoně tento kousek zopakoval na utkání hvězd ruské VTB ligy.

Ty nejlepší smeče Tylera Honeycutta:

Před sedmi lety prožil výbornou sezonu na slavné univerzitě UCLA, a tak se odhodlal ke vstupu mezi profesionály. V draftu NBA si ho jako 35. vybralo Sacramento, šanci však dostal jen ve 24 utkáních, většinou působil ve farmářské soutěži. 

V létě 2013 zamířil Honeycutt do evropských soutěží, přes nováčka izraelské ligy Ironi Nes Ziona Naharija se rychle vyšvihl do bohatého ruského klubu Chimki, v jehož dresu strávil celkem tři sezony. Před třemi lety s ním slavil triumf v Eurocupu, letos historický postup do play off Euroligy. 

V ročníku 2016/17 si Honeycutt z Ruska odskočil do Turecka. V dresu Anadolu Efes Istanbul odehrál svou individuálně nejlepší sezonu, když sbíral 9,2 bodu a 7,3 doskoků na utkání.

Loni na podzim při návratu do Chimek ho přibrzdilo zranění, na jaře se však prezentoval v solidní formě a mohl pomoci ke stříbru ve VTB lize a s ním i k postupu do Euroligy. 

A to byla poslední dobrá zpráva o Tyleru Honeycuttovi.

07.července 2018 v 19:06, příspěvek archivován: 07.července 2018 v 20:34

Tyler Honeycutt passed away... Player's agent, mr. Aaron Mintz, confirmed the death of Honeycutt @Khimkibasket expresses its deepest condolences to Tyler's family and friends Rest in peace, Tyler... https://t.co/y0SELMlgNN

Hráčovu památku uctil jeho ruský zaměstnavatel i Euroliga, která dočasně změnila barvu svého loga z oranžové na černou.

07.července 2018 v 19:47, příspěvek archivován: 07.července 2018 v 20:36

The Euroleague Basketball family expresses its sadness on the untimely passing of Tyler Honeycutt and offers condolences to his family, friends, teammates, coaches and many fans. May he rest in peace.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž