Petr Kapitulčin

Petr Kapitulčin | foto: Vilém Fischl

Je svátek, že ligu budeme stále hrát, tvrdí trutnovský kouč Kapitulčin

  • 6
Do nové sezony vstoupí basketbalistky Trutnova už zítra od 17.00, proti nejtěžšímu možnému soupeři pražskému USK. A to zcela v obměněné sestavě proti posledním několika sezonám. Tým bude do sezony vstupovat bez generálního sponzora Kary a je zase součástí tělovýchovné jednoty Lokomotiva Trutnov. Post trenéra má od rozsáhlých změn v kádru na starosti dlouholetý kouč trutnovské mládeže Petr Kapitulčin, který funkci převzal po Jozefu Rešetárovi.

„Pro mě osobně je svátkem, že vůbec tu ligu budeme hrát. Kdyby mi to někdo řekl v květnu, tak mu to nevěřím, my jsme dokázali,že tu ta liga stále bude a jsem za to nesmírně rád,“ uvedl před začátkem sezony trenér Kapitulčin.

Na začátek soutěže asi nejtěžší možný los nejdřív USK Praha, pak hned derby v Hradci.
Řekněme, že to, co nás teď čeká, bude nějaký střet s realitou, na druhou stranu výhodou je, že od zápasu s USK, ani s Hradcem nemůžeme očekávat nějaký velký úspěch. V obou zápasech bude jednoznačným favoritem soupeř. V zápase s loňskými mistryněmi nemůžeme čekat vůbec nic a u Hradce to bude podobné, protože v letošní sezoně je úplně někde jinde než my a nebudeme se s nimi moci měřit.

Tým prošel z velké části obměnou, jaké tedy budou se současným kádrem cíle?
Náš cíl bude samozřejmě zachránit nejvyšší soutěž v Trutnově do dalších let. Chceme se celkově stabilizovat, ať po finanční stránce, tak i kádrově. Náš tým bude mít do nové sezony asi šestnáct jmen, z toho bude vlastně třináct holek, které jsem tady v Trutnově trénoval v dorostu. To si myslím, že je i jeden ze světových unikátů (smích). Víme, že budeme hrát asi o záchranu, naše družstvo, bude navíc limitované tím, že holky začnou chodit do práce a díky tomu nebude tolik tréninků. Přesto věřím tomu, že naše kvalita by mohla být vyrovnaná s týmy, jako jsou Technic Brno nebo Strakonice a samozřejmě věřím tomu, že je v nové sezoně porazíme.

Půjde o to udržet první ligu i z pohledu mladých hráček, aby si ji vyzkoušely a posunulo je to dále?
Určitě by to bylo dobré ji kvůli mladým hráčkám udržet, ale ne jen kvůli nim, pro mě je důležité udržet soutěž pro město. Trutnov si podle mě nejvyšší soutěž zaslouží. Jiná nejvyšší liga v kolektivním sportu se zde nehraje, navíc město nám hodně pomohlo, za co bych mu chtěl poděkovat. My doufáme, že pro něj budeme dobrou reklamou, i když samozřejmě nebudeme vyhrávat. Ale když někdo uvidí, že takhle malé město dokáže s vlastními holkami hrát první ligu, tak doufám, že to i lidé ocení a doufám, že pochopí, že o medaile asi hrát nebudeme. My chceme, aby nás to bavilo, a bavit nás to bude pouze, když na palubovce necháme všechno.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž