Tomáš Satoranský (vpravo) z Washingtonu pokoutně sleduje míč v souboji s J. J....

Tomáš Satoranský (vpravo) z Washingtonu pokoutně sleduje míč v souboji s J. J. Redickem z Philadelphie. | foto: Profimedia.cz

Satoranský se sklonil až ve Filadelfii. Janis předvedl „smeč smrti“

  • 33
Basketbalový Washington neuspěl v úterním duelu NBA na palubovce Philadelphie 102:115, jeho vítězná série tak skončila na pěti zápasech. Sixers doma zatlačili už v úvodu a náskok dokázali udržet.

„Byla to pěkná série,“ komentoval nejdelší vítěznou šňůru týmu v sezoně trenér Scott Brooks. „Teď se musíme oklepat a dobře se připravit na další utkání,“ dodal. Ve čtvrtek přijede do Washingtonu lídr Východní konference Boston.

Český rozehrávač Tomáš Satoranský dostal pošesté za sebou prostor v základní pětici, kde zastupuje rehabilitujícího Johna Walla, avšak dobrou první čtvrtinu neodehrál. Chytil se až v části třetí, kdy Washington s Philadelphií snížil 22bodový rozdíl na jednociferný odstup, koncovce však jenom přihlížel.

Nakonec má za sebou 22 minut, během kterých zaznamenal šest bodů (střelba 2/6), tři asistence, dva doskoky a dva zisky, ale také dvě ztráty.

Celému týmu Wizards se od začátku v bouřlivém prostředí, které vytvořili fanoušci stále oslavující triumf Eagles v Super Bowlu, ztráceli a ještě v první části narostlo jejich manko na více než 20 bodů.

Náskok soupeře se hostům smazat už nepodařilo, takže v hale Wells Fargo Center ani jednou nevedli a přišli o svou vítěznou sérii.

Washingtonu nepomohlo 30 bodů, sedm doskoků a pět asistencí v podání Bradleyho Beala či 17 bodů a osm doskoků Otto Portera Jr. Podkošový náhradník Ian Mahinmi obstaral 13 bodů.

Hlavní postavou byl kamerunský pivot Joel Embiid, který vedl Sixers 27 body, 12 doskoky a třemi bloky. Dario Šarič ho podpořil 20 body a sedmi doskoky, J. J. Redick 18 body a nováček Ben Simmons se dostal na 15 bodů, osm asistencí a šest doskoků. 

Souboj o čelní postavení ve Východní konferenci zvládlo Toronto, když doma dominovalo nad vedoucím Bostonem 111:91, oba celky teď mají po 16 porážkách. Celtics nestačilo 17 bodů Kyrieho Irvinga, který se vrací po třízápasové absenci zaviněné zraněním stehna. Terry Rozier je zpět v roli náhradníka, obstaral 18 bodů.

Raptors vedli Kyle Lowry s 23 body plus osmi doskoky a C. J. Miles s 20 body, když trefil pět trojek. DeMar DeRozan je doplnil 15 body.

Trapnou porážku od slaboučkého Orlanda utrpěli finalisté posledních tří ročníků Cleveland Cavaliers. Na Floridě podlehli 98:116, ačkoli vedli až o 21 bodů (61:40).

Druhý poločas hosté z Ohia prohráli 31:65, když v poslední čtvrtině dokázali nastřílet jen devět bodů. Ale jejich hlavním problémem je obrana, při posledních pěti porážkách inkasovali v průměru přes 122 bodů. A z posledních 19 utkání neuspěli hned ve 13 případech.

Cavaliers vedl LeBron James s 25 body, 10 doskoky a pěti asistencemi, zastínil ho však domácí Jonathon Simmons, který se blýskl 34 body, když při novém osobním rekordu trefil 12 ze svých 17 střel, zapsal k nim sedm doskoků. Jen ve třetí čtvrtině zapsal 22 bodů. Evan Fournier se pod výhru Magic podepsal 19 body.

Jonathon Simmons řádí proti Clevelandu:

Střetnutí skončilo předčasně pro clevelandského trenéra Tyronna Luea, ten ještě během druhé čtvrtiny, tedy za jasného vedení svých svěřenců, musel kvůli příznakům onemocnění zamířit do šaten.

„Není čas, abychom se styděli za dosavadní průběh sezony. Ještě nám nějaké zápasy zbývají, a jestli chceme sezonu zachránit, musíme to zlomit, chytit se nějakým dobrým zápasem,“ konstatoval James po další ztrátě.

Propadla také defenziva šampionů. Golden State doma v prestižním střetnutí nestačilo na Oklahoma City 105:125, když ani jednou nevedlo.

Paul George zasypal koš Warriors 38 body a svůj výkon podpořil šesti zisky, Russell Westbrook přidal 34 bodů (21 z nich už při nástupu Thunder v první čtvrtině), devět doskoků a devět asistencí. Jerami Grant je doplnil 16 body, Steven Adams 14 body a 10 doskoky. Carmelo Anthony si v první čtvrtině pochroumal kotník.

Celku z Oaklandu bylo málo 33 bodů Kevina Duranta a 21 bodů Stephena Curryho. Klay Thompson se dostal na 12 bodů. Pro Warriors je to třináctá porážka v sezoně, v tomto směru se na ně dotáhl Houston. A vůbec poprvé ztratili dva zápasy za sebou. Thunder přerušili sérii čtyř nezdarů.

Úterý bohaté na události přineslo jeden famózní a jeden krutý okamžik v průběhu utkání New York - Milwaukee. Hostující superatlet Janis Adetokunbo ukázal, že jeho kotník je v pořádku, a předvedl vlastní variaci na „smeč smrti“ Vince Cartera - při alley-oop přeskočil protihráče Tima Hardawaye Jr.

07.února 2018 v 05:03, příspěvek archivován: 07.února 2018 v 08:00

VIDEO: All of the angles... #Giannis' Dunk of the Year candidate! #FearTheDeer https://t.co/CU4iC5IEtE

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

All of the angles... #Giannis' Dunk of the Year candidate! #FearTheDeer https://t.co/CU4iC5IEtE

Celkově si Adetokunbo zapsal 23 bodů, 11 doskoků a šest asistencí a jeho Bucks v Madison Square Garden zvítězili 103:89. Eric Bledsoe ho podpořil rovněž 23 body plus osmi asistencemi a Khris Middleton zvládl 20 bodů a náhradník Sean Kilpatrick přidal 16 bodů.

Ještě větší bolest však fandům Knicks způsobil další jedinečný mladík - jejich vlastní talent Kristaps Porzingis. Ten bude newyorskému týmu chybět minimálně do konce sezony, protože si vážně poranil koleno a čeká ho operace. Ve své třetí sezoně se 22letý Lotyš chystal na první Utkání hvězd NBA.

Porzingise, který za svůj jedenáctiminutový úsek ještě stihl 10 bodů, se pokusil zastoupit Enes Kanter s 19 body a 16 doskoky, Courtney Lee byl se 14 body třetím a posledním dvouciferným střelcem Knicks.

Houston si poradil v Brooklynu 123:113 a útočí na Golden State v čele celé soutěže. James Harden vedl Rockets 36 body a překonal hranici 15 000 bodů v NBA, Chris Paul se postaral o 25 bodů a sedm doskoků a pět asistencí a Clint Capela o 18 bodů a 11 doskoků. Gerald Green zapsal 16 bodů, Eric Gordon je zpět, dodal 13 bodů.

James Harden proti Brooklynu:

DeMarre Carroll vedl 21 body, ale sedmé prohře Nets v osmi utkáních nezabránil. Spencer Dinwiddie obstaral 18 bodů a devět asistencí, Jarrett Allen 16 bodů a Jahlil Okafor 15 bodů. Dalším zraněným hráčem úterního programu je Caris LeVert, jenž má podezření na otřes mozku po střetu s Neném.

LA Lakers přehráli Phoenix 112:93, když se Brandon Ingram prodral k 26 bodům a Julius Randle 21 bodů a osm doskoků. Vidět byli i nováčci Kyle Kuzma (16 bodů) a Josh Hart (15 bodů a 11  doskoků). T. J. Warren vedl Suns s 24 body a Josh Jackson připojil 16 bodů a 10 doskoků. Scházel Devin Booker, jenž má problémy s pánví.

Atlanta zdolala Memphis 108:82, když využila 27 ztrát Grizzlies. Dennis Schröder vévodil střelecké tabulce Hawks s 22 body, John Collins přidal 15 bodů a 10 doskoků.

Mariu Chalmersovi stačilo 13 bodů k pozici nejlepšího střelce poraženého týmu. Dillon Brooks se dostal na 12 bodů, Ivan Rabb se postaral o 10 bodů a 11 doskoků.

Výsledky NBA

Orlando - Cleveland 116:98
Toronto - Boston 111:91
Atlanta - Memphis 108:82
LA Lakers - Phoenix 112:93
New York - Milwaukee 89:103
Philadelphia - Washington 115:102 (hostující Satoranský 6 bodů, 3 asistence a 2 doskoky)
Golden State - Oklahoma City 105:125
Brooklyn - Houston 113:123

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž