Satoranský mohl myslet na triple double. Na George se v LA bučelo

  5:09aktualizováno  18:39
Tomáš Satoranský svým druhým double double v kariéře v NBA pomohl basketbalovému Washingtonu k vítězství 114:98 nad Atlantou. Reprezentační rozehrávač opět nastoupil v základní sestavě a za 36 minut přidal ke 14 bodům svůj osobní rekord 11 doskoků a také sedm asistencí a dva zisky. Dvouciferné číslo ve dvou statistikách měl zatím pouze jednou - v lednu 2017 proti Portlandu.
Tomáš Satoranský (vlevo) z Washingtonu jde do koše Atlanty kolem Johna Collinse.

Tomáš Satoranský (vlevo) z Washingtonu jde do koše Atlanty kolem Johna Collinse. | foto: Brad Mills-USA TODAY SportsReuters

Satoranský navázal na dobrý výkon z předchozího utkání, v němž dal Charlotte 20 bodů. Tentokráte byl důležitý především v obraně, kde zastavil nováčka Traeho Younga na pěti bodech (pětka posledního draftu zapsala i devět asistencí). 

K tomu sbíral doskoky v obraně i útoku a dobře dirigoval svůj tým. O jediný doskok zaostal za českým rekordem Jiřího Welsche a Jana Veselého. A jen tři asistence mu chyběly do prvního českého triple double.

Stejně jako v minulé sezoněSatoranský zaskakuje za zraněnou hvězdu Johna Walla, ale nyní se s tím dokáže lépe vyrovnat. 

„Loni jsem ten tlak možná cítil proto, že to pro mě byla neznámá situace. Teď vím, jaká je moje role. Lidi mě znají a věří mi. Na hřišti to cítím a vím, co mohu týmu přinést. Samozřejmě nejsem jako John, ale je třeba hrát chytře,“ uvedl český basketbalista. 

Washington sice v podstatě celý zápas vedl, ale při každé snaze Atlanty o obrat byl Satoranský důležitou oporou domácích. Nejvíce pak v koncovce. Šest minut před koncem Atlanta srovnala, ale Wizards odpověděli úsekem 17:4, při kterém Satoranský zaznamenal koš, tři asistence a dva zisky v obraně. 

Nejlepšími střelcem vítězů byl Bradley Beal s 24 body, pomohl i šesti asistencemi. Jeff Green zapsal 22 bodů, šest doskoků a šest asistencí a Thomas Bryant přidal k 16 bodům osobní maximum 15 doskoků. Trevor Ariza zajistil 12 bodů, po deseti absencích se pak do sestavy Wizards vrátil Otto Porter Jr. a za necelých 14 minut zvládl devět bodů.

Atlantu táhl ukrajinský pivot Alex Len se sezonními rekordy 24 bodů a 11 doskoků, John Collins ho doplnil 21 body a osmi doskoky. Nováček Kevin Huerter zapsal 12 bodů, ale trefil jednou trojku ze sedmi pokusů.

Tomáš Satoranský proti Atlantě:

Paul George zažil nejhorší uvítání ve svém rodném Los Angeles. Fanoušci Lakers si na něj ve středu zasedli a po celý zápas s Oklahoma City na něj bučeli. Jsou zklamaní, že si loni v létě nezvolil přestup pod zlatou a purpurovou.

Westbrook a triple double

Jihokalifornský rodák Russell Westbrook zapsal proti Lakers jedenáctý triple double v sezoně a osmý za posledních 15 utkání.

V základní části NBA jich stihl už 115 a stoupá ke druhému muži historie, jímž je Magic Johnson. Současný prezident Lakers má zaznamenáno triple double ve 138 případech.

Osmadvacetiletý křídelník si z nepříjemné reakce publika mnoho nedělal a k vítězství Thunder 107:100 pomohl 37 body a čtyřmi zisky. Russell Westbrook ho podpořil triple double za 14 bodů, 16 doskoků a 10 asistencí a také dvěma bloky a dvěma zisky, střelecky se však trápil, uspěl při třech z 20 pokusů.

Nikterak zářný večer ostatně prožil celý tým Oklahoma City, proměnil jen 38 procent pokusů, ale na Lakers bez LeBrona Jamese to stačilo. Vyrovnaný souboj se zlomil v poslední části, kdy hosté utekli do dvanáctibodového trháku.

Drsný pád, poté rána do hlavy

V poslední pětiminutovce zápasu mezi Lakers a Thunder vynikl i hostující mladík Terrance Ferguson - nejprve spadl z velké výšky, když blokoval, pak ho hrubě srazil Tyson Chandler. Jak to proběhlo a dopadlo, najdete ZDE.

Steven Adams pomohl Thunder 14 body a 15 doskoky, Jerami Grant 13 body a sedmi doskoky a Dennis Schröder 10 body a šesti asistencemi.

Domácí dohrávali bez Kyla Kuzmy, který má naražená záda. Mladý kanonýr zapsal jen čtyři body. Kentavious Caldwell-Pope stihl 25 bodů, ale už 18 z nich měl na kontě po první půli. 

Brandon Ingram se dostal na 17 bodů, 11 doskoků a pět asistencí, JaVale McGee na 15 bodů, osm doskoků a čtyři bloky a Josh Hart na 13 bodů a 15 doskoků.

Paul George proti LA Lakers:

Druhý výborný výkon ve dvou dnech předvedl Joel Embiid, ač ho trápí naražené koleno. Mladý kamerunský pivot táhl Philadelphii v Phoenixu k triumfu 132:127, když nastřílel 42 bodů a přidal 18 doskoků a tři zisky (30 bodů a 14 doskoků stihl za první půli). Pomohl si trestnými hody 17/19, ale i střelbou 12/23.

Ben Simmons mu přispěl 29 body a šesti asistencemi a J. J. Redick 27 body, když trefil pět trojek. Kvůli nemoci odpočívali zbylí dva členové základní pětky Wilson Chandler a Jimmy Butler. Furkan Korkmaz je pomohl zastoupit 10 body.

Joel Embiid proti Phoenixu:

Stejně jako o den dříve v hale LA Clippers měli Sixers pod kontrolou první půli (72:49), šestnáct minut před koncem vedli dokonce už 97:67, ale pak se jim nevyplatilo vypouštění. Domácí se zázračně sebrali, za finální čtyři minuty třetí čtvrtky vysázeli 20 bodů a v té čtvrté přidali dalších 40. 

Šest sekund před koncem to bylo už jen o tři body, když se prosadil Devin Booker, ale zkušený Redick při trestných hodech nezaváhal a Philadelphii uklidnil. 

„Rádi děláme zápasy zajímavé,“ řekl Embiid. „Phoenix si zaslouží uznání. Dali ve třetí čtvrtině hodně trojek a vrátili se do hry. Byl to zábavný zápas, ale příště nesmíme polevit,“ dodal.

Booker byl nejlepším střelcem Suns s 37 body, připojil osm asistencí, Deandre Ayton zapsal 18 bodů a 11 doskoků, náhradník Josh Jackson 16 bodů a šest doskoků a Richaun Holmes 13 bodů. De’Anthony Melton je podpořil 10 body, Élie Okobo devíti, když na přelomu třetí a čtvrté čtvrtky trefil tři důležité trojky.

Devin Booker proti Philadelphii:

Boston dal volno hlavní hvězdě Kyriemu Irvingovi (má potíže s poraněním rohovek), přesto doma zdolal Minnesotu 115:102. Roli střelecké jedničky převzal Gordon Hayward a z pozice náhradníka nasázel 35 bodů (k sezonnímu maximu si pomohl zakončením 14/18). Přitom o dva dny dříve proti San Antoniu vyšel naprázdno.

Terry Rozier ho doplnil 16 body, pěti asistencemi a pěti zisky, Al Horford přidal 15 bodů a Marcus Morris 12 bodů, ze zápasu však předčasně odstoupil.

Celtics si 34 asistencemi vytvořili nový sezonní rekord.

Gordon Hayward proti Minnesotě:

Timberwolves nepomohlo ani 31 bodů z rukou Andrewa Wigginse a 28 bodů, 12 doskoků a sedm asistencí od Karla-Anthonyho Townse. Rovných 20 bodů si Towns schoval do třetí čtvrtiny, kdy se rozdíl ve skóre snížil z 22 bodů na šest. Tyus Jones je doplnil 14 body, devíti asistencemi a čtyřmi zisky.

Kvůli zdravotním problémům nehráli Robert Covington, Derrick Rose a Jeff Teague. Minnesota v Bostonu naposledy vyhrála v roce 2005.

Naposledy v roce 1973

Předchozím hráčem, který v utkání NBA stihl 34 bodů, 26 doskoků a tři bloky, byl Elvin Hayes. Povedlo se mu to 2. prosince 1973.

Ani heroický výkon Anthonyho Davise v podobě 34 bodů a osobního rekordu 26 doskoků nepomohl, jeho New Orleans odešli v Brooklynu poražení 121:126. Pelicans už první čtvrtku ztratili 29:39, do poločasu dovolili 73 bodů a postupně se propadli do 24bodové jámy, jejich nápor přišel pozdě.

Vedle Davise měli ještě tři další dvacetibodové - Elfrid Payton ve druhém utkání po návratu z marodky předvedl 25 bodů (a sedm asistencí), Julius Randle zajistil 21 bodů a Jrue Holiday se dostal na 20 bodů. E’Twaun Moore je podpořil 16 body.

Anthony Davis proti Brooklynu:

Nets táhl D’Angelo Russell s 22 body, 13 asistencemi a pěti doskoky. Joe Harris sekundoval při sedmé výhře z posledních osmi domácích zápasů s 21 body, DeMarre Carroll s 19 body a Spencer Dinwiddie s 18 body. Jarrett Allen má na kontě 10 bodů a 11 doskoků.

Brooklynské naděje na play off tak přežívají i bez zraněných Carise LeVerta, Rondaeho Hollise-Jeffersona a Allena Crabbea.

Dallasu se povedlo teprve potřetí v sezoně vyhrát venku. V Charlotte zvítězil vysoko 122:84 i díky double double své mladé hvězdy Luky Dončiče, Slovinec dal 18 bodů a doskočil 10 míčů. Další mladík Dennis Smith Jr. se rovněž dostal na 18 bodů a zařídil sedm asistencí a Harrison Barnes zajistil 17 bodů.

Dwight Powell se na vítězství podílel 15 body a osmi doskoky, Wesley Matthews 11 body a DeAndre Jordan osmi body plus 13 doskoky. Mavericks trefili už v první čtvrtině 10 trojek a celkově jich zaznamenali 18. 

Luka Dončič proti Charlotte:

Hornets vypadli dva zranění členové základní pětky Cody Zeller a Jeremy Lamb a proti texaskému celku se v útoku trápili. Kemba Walker zvládl jen 11 bodů a pět asistencí, Marvin Williams, Bismack Biyombo a Devonte’ Graham po 10 bodech. Nováček Graham se poprvé dostal do základní pětky.

Detroit urval výhru 101:94 v Memphisu, když v poslední čtvrtce předvedl třináctibodovou šňůru. Ukončil tím sérii tří neúspěchů. Blake Griffin táhl Pistons 26 body, osmi doskoky a sedmi asistencemi, Reggie Jackson sekundoval 16 body, sedmi doskoky a pěti asistencemi a Reggie Bullock i Luke Kennard zapsali po 13 bodech. Andre Drummond zvládl 11 bodů a 10 doskoků.

Grizzlies padli v desátém z posledních 13 zápasů, a tak měli večer dlouhé sezení. Nováček Jaren Jackson Jr. zaznamenal proti Detroitu 26 bodů a 10 doskoků, Kyle Anderson 15 bodů a Dillon Brooks 14 bodů, ale nedařilo se tahounům. Marc Gasol zvládl 11 bodů a sedm doskoků a ne zcela zdravý Mike Conley zůstal poprvé po více než třech letech na bodové nule, má jen jedinou asistenci.

Orlando dominovalo nad Chicagem 112:84, když po celý zápas vedlo. Nikola Vučevič má koleno po odstoupení ze silvestrovského klání s Charlotte v pořádku a Magic táhl 22 body plus 12 doskoky, v poslední čtvrtině už mohl odpočívat. Aaron Gordon zařídil 18 bodů, sedm doskoků a devět asistencí, což je jeho osobní rekord. Terrence Ross zvládl 15 bodů a šest doskoků a Evan Fournier 13 bodů plus sedm asistencí.

Nejlepším střelcem Bulls se stal Zach LaVine se 16 body, Lauri Markkanen a Kris Dunn připojili po 14 bodech. 

Nikola Vučevič proti Chicagu:

Miami si i bez nemocného Dwyanea Wadea poradilo v Clevelandu 117:92. Za sedmičky dvouciferných střelců Heat nejvíce vynikl Josh Richardson s 24 body. Tyler Johnson dodal 16 bodů a Derrick Jones Jr. 13 bodů a sedm doskoků. Dion Waiters se na hřiště vrátil po více než roce a proti klubu, který ho draftoval, stihl sedm bodů za šest minut.

Heat přeskákali soupeře 47:22 (Hassan Whiteside 12 doskoků) a uspěli v sedmém z posledních devíti duelů, celkově mají bilanci 18-18.

Sedmou clevelandskou porážku za sebou, nejdelší klubovou sérii v této sezoně, neodvrátili ani dva vyléčení. Tristan Thompson se vrátil se 14 body,  Rodney Hood se 13 body. Collin Sexton je na 12 bodech. Patrick McCaw, posila z Golden State, debutoval dvěma body.

Výsledky NBA

Charlotte Hornets - Dallas Mavericks 84:122
Cleveland Cavaliers - Miami Heat 92:117
Washington Wizards - Atlanta Hawks 114:98 (za domácí Satoranský 14 bodů, 11 doskoků, 7 asistencí) 
Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 126:121
Boston Celtics - Minnesota Timberwolves 115:102
Chicago Bulls - Orlando Magic 84:112
Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 94:101
Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 127:132
Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 100:107

Autoři: ,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Pardubice - Třinec 3:0. Pětiminutovka snů přihrála klíčový mečbol Dynamu

24. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:07

O důležitý třetí bod ve finálové sérii extraligy sváděla obě mužstva litý boj do poloviny zápasu,...

Plzeň - Zlín 3:0, dominance a klidný postup do finále. Dvakrát pálil Chorý

24. dubna 2024  17:15,  aktualizováno  21:02

Od začátku zápasu si šli pro vítězství a svému soupeři nedali žádnou šanci. Plzeňští fotbalisté...

ONLINE: Liverpool bojuje o čelo, hraje derby s Evertonem. V akci i United

24. dubna 2024  20:40,  aktualizováno  20:45

Sledujeme online Lídr tabulky sice o tři body utekl, ale fotbalisté Liverpoolu se mohou na Arsenal záhy dotáhnout....

Hvězdy NHL ozáří MS v Česku. Přijedou Bedard, Karlsson, Tkachuk i Hischier

24. dubna 2024  20:32

Hokejové mistrovství světa v Praze a Ostravě láká. Zatímco Sidney Crosby rozhodnutí stále zvažuje,...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...