Tereza Sedláčková (vpravo) z SBŠ Ostrava se pokouší obejít Karolínu Elhotovou z...

Tereza Sedláčková (vpravo) z SBŠ Ostrava se pokouší obejít Karolínu Elhotovou z VŠ Praha | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Sedláčková má radost už před turnajem. Na Český pohár láká zadarmo

  • 0
Tereza Sedláčková přežila všechna zemětřesení v kádru SBŠ Ostrava před a během premiérové sezony v ŽBL a patří ke stabilním střelkyním nováčka. V posledních týdnech také láká z plakátů a letáků na finálový turnaj Českého poháru Hyundai Final 6, který už v pátek začíná v ostravské Bonver Areně.

Domácí SBŠ se ve čtvrtfinále střetne od 19 hodin s Valosunem Brno. První čtvrtfinále (16:30) bude východočeským derby mezi Trutnovem a Hradcem Králové. V sobotu do semifinále naskočí loňští finalisté ZVVZ USK Praha a IMOS Brno. A vítěz letošního ročníku Hyundai Final 6 bude korunován v neděli.

Terezo, jste tváří finálového turnaje. Musela za to padnout nějaká pokuta do pokladničky?
Ne ne, nepadla. Na začátku sezóny jsme něco takového sice měly, ale měnily se hráčky a máme i mladší spoluhráčky, tak jsme pokutovník nakonec zrušily. Jsem za to docela ráda, že se mi to vyhnulo. Platila bych asi velkou sumu...

Co na to okolí?
Jelikož chodím na sportovní školu, tak to tam vidělo hodně lidí. Byli ale rádi, že to je na plakátu někdo z Ostravy, a že se tu něco pořádá. Takže okolí to přijalo kladně. Nikomu jsem tím neuškodila, doufám.

Ostrava letos hraje ŽBL, Final 6 poháru i Středoevropskou ligu CEWL. Dá se popsat, jak cenné zkušenosti už jste v těchto soutěžích nasbírala?
Trenér mi dává hodně minut, za to jsem ráda. Letos jsem tak získala hodně zkušeností. Už před dvěma lety jsme hráli nejvyšší soutěž na Slovensku, ale ta se s českou ligou nedá srovnat. CEWL byla pěkná zkušenost. Zahrát si třeba s Aradem bylo něco jiného.

V průběhu sezony se měnily hráčky i trenér. Jak rychle jste se dokázala s těmito změnami vyrovnat?
Já ani nevím. Vždycky to tak rychle přijde a odejde... Člověk s tím musí počítat. Těch změn ale bylo dost. Nicméně pár holek zůstalo i přes všechny změny, i když jsme nyní opět musely sáhnout po posile (Mariji Prljové ze Srbska) kvůli zranění předchozí rozehrávačky.

Ostravská basketbalistka Tereza Sedláčková na plakátu k finálovému turnaji Českého poháru žen.

Tým prokazuje v poslední době zlepšené výsledky. Znamená to, že jste si konečně sedly?
Myslím, že ano. Sice je to na konci sezony, ale dalo se čekat, že začínat s novým týmem je těžké. Teď už se víc známe, víme, kdo co udělá, a vidíme to i na výsledcích, i když vše ještě není stoprocentní.

Může zlepšená forma vést až k překonání favorizovaného Valosunu?
Doufáme, že třeba ano. S Valosunem jsme v Brně v rámci CEWL hrály dobrý zápas a tahaly se s nimi až do poslední čtvrtky. Pravda, hrály bez Katky Sedlákové... Doufám ale, že na domácím hřišti předvedeme něco podobného.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž