ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Radek Váňa

Basketbalisty Svitav zahubila v duelu s Brnem druhá čtvrtina

  • 0
Od konce ledna a triumfu v Prostějově svitavským basketbalovým Turům vycházelo, na co sáhli; připsali si šest vítězství v řadě a vyhoupli se na první místo v nadstavbové skupině A2. Až teď v sobotu narazili. Prohráli, možná trochu překvapivě na domácí palubovce Na Střelnici, s Brnem - o dva body 80:82.

„Myslím si, že v utkání rozhodovala zejména druhá čtvrtina,“ uvedl pro web Turů jejich kouč Lubomír Růžička. „V zápase jsme vyhráli tři čtvrtiny a ztratili jen tu druhou. O 18 bodů, což je při vyrovnanosti těchto kádrů strašně moc,“ uvědomoval si trenér.

Brno pro sebe získalo úvodní poločas o jedenáct, přičemž vpředu těžilo hlavně z útočného doskoku (v utkání jej ovládlo nevídaným poměrem 16:2!). Tuři posléze vytrvale stahovali a sedm vteřin před koncem střetnutí je Slezák přiblížil trojkou na jediný bod. Jenže víc už toho nedokázali. Hosté pak házeli hned čtyři šestky, z nichž sice využili jedinou, ale to jim stačilo.

„Náš poločasový náskok byl klíčovým faktorem. Druhou půli jsme jakžtakž kontrolovali,“ mínil trenér Brna Zoran Helbich.

Svitavy jsou v tabulce skupiny i přes klopýtnutí nadále první, ovšem druhá ústecká Sluneta, jež před svými fanoušky už minulou středu porazila 83:78 Jindřichův Hradec, má opět stejně bodů. Třetí Ostrava i čtvrté Brno navíc zle dotírají; oba kluby jsou za Tury a Ústím jen o další bod zpět.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž