Svitavský trenér Lubomír Růžička

Svitavský trenér Lubomír Růžička | foto: FIBA / František Renza

Svitavský kouč Růžička: Musíme ještě více kontrolovat vývoj

  • 0
Před reprezentační pauzou udělali pro ně důležitý krok. Basketbalisté Svitav ve středu porazili doma Olomoucko 85:76. „Za vítězství jsem nesmírně rád. V reprezentační pauze se nám bude dobře pracovat, protože bilance 7-4 je podle mě chvályhodná,“ přemítal po utkání kouč Turů Lubomír Růžička.

Přesto však našel věci, se kterými úplně spokojený nebyl. „Olomoucko odehrálo výbornou partii hlavně ve druhé čtvrtině. Říkali jsme hráčům, že se musí o mnoho zlepšit, objevovaly se herní činnosti, které nám vůbec nešly,“ poukazoval Růžička na dvaadvacet inkasovaných bodů.

Jeho slova si Tuři v kabině vzali k srdci. Do druhého poločasu vstoupili na výbornou.

„Udělali jsme šňůru 13:0, přidalo nám to spoustu energie a trochu jsme se uklidnili. Pořád si ale myslím, že bychom měli ještě více kontrolovat vývoj utkání, protože tam pak zase byl propad,“ pokračoval v drobné kritice Růžička.

Svitavský tým ale nakonec zachránil Luboš Kovář, jenž nasázel 21 bodů a stal se nejlepším hráčem utkání. Šance proměňoval hlavně ve druhém poločase.

„Rozhodl ten třináctibodový náskok. Olomoucko sice potom změnilo obranu, ale my jsme si koncovku pohlídali a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli,“ uvažoval Kovář.

Po reprezentační přestávce na svitavské Tury čeká dvanácté utkání letošního ročníku proti Brnu, které začíná 9. prosince v 19 hodin v tamní sportovní hale.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž